Basın toplantısı düzenleyen KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Hakkari şube Başkaı Şerif Ateş, kentteki eğitim sıkıntıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hakkari'ye her yılın başında yapılan öğretmen atamalarında, hükümet ve onun temsilcileri dışında herkesin mağdur edildiğini öne süren Ateş, Eğitim-Sen olarak, çocuklara ve eğitim emekçilerine yönelik yapılan her türlü haksız hukuksuz uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Hakkari'de görev yapan birçok öğretmenin çalışma yeri her yeni eğitim öğretim yılı başında, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik arasında gelip- giden ve bekletilen yazışmalar sonucunda hiçbir mantıksal geçerliliği olmadan, tamamen keyfi bir şekilde yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz her yıl 'Acaba bu sene nerede görev yapacağım?' sorusuyla yüz yüze bırakılıp, mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetin aynısını öğrenci ve velilere de yaşatılıyor."

'KÖY OKULLARI KADERİNE TERK EDİLDİ'

Köy okullarının da kaderine terk edildiğini ileri süren Ateş, "Bu okullarda öğretmen eksiği, barınma sıkıntısı bulunmaktadır. Ek ders karşılığı çalışacak öğretmenlerin görevlendirmeleri yapılmadığı için, köy okullarında genel olarak eğitim-öğretim yapılmamaktadır" dedi.



EK(FE/COŞ)