Eğitim- Sen Bergama Temsilcisi Hasan Hüseyin Kuşçu, 7 Haziran 2012 tarihinde, görevli olduğu Osman Nuri Ersezgin İlköğretim Okulu'nun velileri ile 4+4+4 uygulaması kapsamında okulun durumunu öğrenmek amacıyla Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'ın Bergama Kaymakamlığı'nda toplantıda olması nedeniyle grup, merdivenlerde müdürü beklemeye başladı.

İddiaya göre, Müdür İlyas Duman binaya gelişinde grup tarafından alkışlanarak protesto edildi. Müdür İlyas Duman, gruba seslenerek, "Çok kalabalıksınız aranızdan 3 temsilci seçin. Sizin sorduklarınıza cevap vereyim" diyerek makamına geçti. Bunun üzerine grup da makam odasına girdi. İlyas Duman, Bergama Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak ihbarda bulundu ve makama gelen polisler grubu dışarı çıkarttı.

Bu olay nedeniyle Hasan Hüseyin Kuşçu hakkında disiplin soruşturması başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca savcılığa şikayette de bulundu. Bergama Cumhuriyet Savcılığı, Kuşçu'nun 'işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği' iddiasıyla Bergama Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Davanın bugün yapılan ilk duruşmasına sanık Hasan Hüseyin Kuşçu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Hasan Hüseyin Kuşçu ifadesinde, "Ben Eğitim- Sen Bergama Temsilcisi olarak üyelerim olan öğretmenlerin ve velilerimin 4+4+4 yasasından ne derece etkileneceğini sormaya gitmiştim. Bana Türk Ceza Kanunu'nun 116/2 maddesine göre dava açılmış. Bu madde konut ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmektir. Milli Eğitim Müdürlüğü ise ne bu tür bir işyeridir ne de konuttur. Kamuya açık bir binadır. Biz de bilgi almak amacıyla kamuya açık bir binaya gittik" dedi.

Şikayetçi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ise Kuşçu'nun yaklaşık 70-80 kişi ile birlikte gelip, odasına girdiğini söyledi. Daha sonradan velilerle konuştuğunu, onları Kuşçu'nun kışkırttığını öğrendiğini söyleyen Duman, bu yüzden sadece kendisinden şikayetçi olduğunu anlattı.

Kuşçu'nun avukatı, müvekkili hakkında disiplin soruşturması da yürütüldüğünü, müfettişlerin herhangi bir idari işlem yapılmasına gerek olmadığını belirttiklerini söyledi. Bu idari soruşturma sırasında ifadelerine başvurulan tanıkların mahkemede de dinlenmesini talep etti. Hakim, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Şubat 2013 tarihine erteledi.



CŞ(AÖ/SS)