Eğitim-İş Denizli Şubesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Veli Demir, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Veli Demir, yönetmeliğin bu şekilde çıkması halinde iptali için Danıştay'a gideceklerini belirterek şunları söyledi:

"Yeni yönetmelikte Atatürk sıradan bir kişi, okullara girerken Türk büyükleri diye sıralanır ya onun gibi, bundan sonra Atatürk’ün resmi o şekilde okullara sıralanacak. İsteyen asacak istemeyen asmayacak. Atatürk’ü insanların yüreğinden, beyninden sökmeye ne AKP’nin gücü yeter, ne de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Herkes aklına başına almadır. Herkes aklını ve haddini de bilmelidir. Yönetmeliklerde değişiklik yapılabilir ancak Atatürk’ü sıradanlaştırmaya kimsenin hakkı yoktur."

İlköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına destek veren ancak altyapısının hazırlanmadan yapıldığı için zehirlenmeler olduğunu belirten Demir, “Ürettiğimiz sütümüzün çocuklara dağıtılması doğru, ama okulların alt yapısı hazırlanmadı. Sütlerin saklanacağı belirlenmeden yaparsanız her ilde olan olur. Çok sayıda ilde zehirlenme var. Hijyenik ortam yok. Saklanacak ortam yok. Sütün menşei belli değil, çocuklar eğitilmemiş süte karşı. Çocuklar zehirlenme olaylarından sonra süte karşı oldurlar. Belki yaşamları boyunca süt içmeyecekler" dedi.