Eğitim-İş Çanakkale Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Çanakkale Belediye Başkanvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, merkeze bağlı Kepez beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ile sendika üyeleri katıldı.

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, grup adına yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenlerin AK Parti iktidarı döneminde, itibarsızlaştırılmaya çalışılarak açlık sınırına yakın bir ücrete mahkum edildiğini ileri sürdü. 300 bin öğretmen adayının atama beklediğini ifade eden Bozdemir, “Ataması yapılmadığı gerekçesiyle intihar eden işsiz öğretmenlerin sayısı ne yazık ki artmaktadır. Durum böyleyken Milli Eğitim Bakanı'nın ataması yapılmayan işsiz öğretmenleri 'Yem bekleyen güvercinler' olarak nitelemesi vahimdir” dedi. Bu niteleme, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer maskesi takan bir sendika üyesinin, atama bekleyen öğretmenlere doğru kuş yemi atmasıyla canlandırıldı.

BOŞ VAAT SENDROMU

Bozdemir’in konuşmasını sonlandırmasıyla birlikte bu kez senaryo gereği 4 kadın öğretmen bayılarak yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, öğretmenlere ilk müdahaleyi yaptı. Doktor rolündeki Deniz Kula, mikrofonu eline alarak hastaların durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Merak edilecek bir şey yok. Bugün 24 Kasım, arkadaşların hepsi öğretmenmiş. Her yıl olduğu gibi, bu sene de öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın boş vaatleri artık arkadaşlarımızı dayanılmaz bir hale getirmiş. Atanamayan öğretmenler, öğretmenlere verilecek zamlar ve sosyal hakları vaatlerini duya duya hastalanmışlar. Teşhis belli. Boş vaat sendromu olmuşlar. Korkulacak bir şey yoktur, geçmiş olsun.”

Sendika üyeleri daha sonra, “Türkiye’nin mimarı öğretmenlerdir”, “Ulusal, bilimsel, laik eğitim”, “Savaşa değil, eğitime bütçe” sloganları attıktan sonra dağıldı.