Okuma Salonları Genel Koordinatörü ve Türkçe Öğretmeni Mücahit Çoban, merkez, Acıgöl, Derinkuyu, Gülşehir, Kozaklı ilçelerinde 5 okuma salonunda 180 öğrenciye, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve İngilizce dallarında 8 öğretmen ile 2 yıldır ücretsiz eğitim verdiklerini söyledi.

Özellikle eğitim de fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacı ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Çoban, “Okuma salonuna gelen öğrencilerimizin yüzde 90’ı dershaneye gitme imkanı bulamayan, maddi durumu zayıf ailelerin başarılı öğrencileridir. Öğrencileri Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile belirliyoruz. Ortaöğretim 6-7 ve 8'inci ınıflara yönelik dersler veriyoruz. Okuma salonlarımıza ilgi çok yoğun olduğu için kendi içimizde seviye tespit gibi sınav yaparak öğrenci kabul edebiliyoruz. Ders programımızda temel derslerden okul takviye kursları veriyoruz. Ders materyalleri adına her bir öğrencimize her dersten yardımcı ders kitapları, soru bankaları, deneme sınavları ve ders sonrası yaprak testler vererek eğitimlerine katkıda bulunacağız. Ayrıca satranç, masa tenisi, geziler, piknik ve yarışmalar gibi sportif ve sosyal etkinlikler de düzenliyoruz” dedi.

Kayıt esnasında öğrencilere hedef verdiklerini, iyi bir geleceklerinin olması için planlı ve programlı çalışmanın önemini dile getirdiklerini belirten Çoban, öğrencilerinin özellikle Fen, Anadolu Öğretmen veya Anadolu liselerine girmeleri için motive ettiklerini dile getirdi.

Okuma Salonu’na merkez ilçeye bağlı Sulusaray beldesinden gelerek eğitim alan Mehmet Kayacı, dershaneye gidemediğini, hedefi olan Fen Lisesi’ne gidebilmek için buraya geldiğini söyledi. Kayacı, 2 hafta içinde aldığı eğitimle hem okul derslerine takviye aldığını hem de sınavlara hazırlandığını kaydetti.

Merkez 757inci Yıl İlköğretim öğrencisi Abdülkadir Çelebi ise, 2 haftadır geldiği okum salonunda okul derslerini takviye yanında masa tenisi ve satranç gibi faaliyetlerde yaptıklarını dile getirerek, burada aldığı eğitimin de katkısı ile Fen Lisesi’ni kazanmak istediğini ifade etti. Nevşehir merkez ilçeye bağlı İcik Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Hayati Türkmen’de Okuma Salonu’nda iyi bir eğitim aldıklarını, ileride öğretmen olmak istediğini söyledi.



AK(OE/AK)