Üsküdar Belediyesi ve Rize Dernekler Konfederasyonu (RİDEF) Rize'nin kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Burhan Felek Spor Salonu'da gerçekleşen etkinliğe Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Binlerce Rize'li çalan müzik eşliğinde horon tepti. "Bugün buraya sizin halinizi sormaya geldik" diyerek konuşmasına başlayan Egemen Bağış, "Rizenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümüde Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışında muazzam etkinlikler yapılıyor. En son Aralık ayında maviyle yeşilin buluştuğu o güzel şehrinizdeydim. Türkiye'nin istiklal mücadelesine, demokratik şeffaf, öz güvenli bir ülke olma idealine ne kadar destek verdiklerine bizzat şahit oldum" dedi.

SARKOZY'E MESAJ


Rize'nin Belediye Başkanı ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı'na "Şu Rizenin çayından içer balından yersen rahatlarsın Sayın Sarkozy" diyerek mesaj gönderdiklerini ifade eden Bağış "Son zamanda yaşadığı bazı olaylardan bizim o tavsiyemizi yerine getirmediğine kananat getirdik. Sayın Sarkozy'e buradan bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Rize'nin çayını Anzerin balını ihamal etme, rahatlatır, iyi gelir" ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN'A ÖVGÜLER


Rize'li Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da övgü dolu sözler sarfeden Bağış, "Çok şükür Rize'nin adını tarihe yazdıran, Rize'nin haklı gururu, onuru Türkiye'nin medarı iftiharı bir Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'ımız var. Özellikle son rahatsızlığı döneminde dualarıyla onu yalnız bırakmayan bütün hemşehrilerine teşekkürünü özellikle sunmak isityorum. Sizin o içten dualarınızla Allah'ın izniyle Sayın Başbakanımız bizim başımızda bu ülkeyi daha da zenginleştirmeye kalkındırmaya devam edecek" diye konuştu. Bağış'a konuşmasının ardından fahri hemşehri plaketi sunuldu.