Sayısı her geçen gün artan vakıf üniversiteleri Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) başarılı olmuş öğrencileri bünyelerine katmak için birbirinden cazip davetler yaparken en büyük iddiası akademik kadrosu, eğitim kalitesi ve tecrübesi olan yarım asırlık tıp fakülteleri de öğrencilere "Bizi tercih edin" çağrısı yapmaktan geri kalmıyor. Bunlardan biri olan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 52’nci dönem mezunlarını veren EÜ Tıp Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, her akademisyenin çalıştığı üniversiteyi güzel gördüğünü ancak objektif kriterlerle bakıldığında da fakültenin bir çok ilke ve başarıya imza attığını vurguladı.

HEDEF İLK 1000’DEN ÇOK TERCİH EDİLMEK

"Sevgili öğrencilerimizi tıp fakültesine davet etmekten onur duyacağız" diyen Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi içinde yer alan üniversitelerinin hekim yetiştirme konusunda en uzman üniversitelerden biri olduğunu vurguladı. Bugüne kadar toplam 13 bin 452 hekimi sağlık dünyasına kazandırdıklarını, Türkiye’deki her 10 hekimden birini yetiştirdiklerini anlatan Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, şunları söyledi:

"2011 yılında yapılan bilimsel bir araştırmaya göre Ege Üniversitesi olarak tıp alanında dünyada ilk 500 okul arasında 289’ncu sıradayız. 2009’da 28, 2010’da 24, 2011’de ise 33 öğrenci ilk 1000’de yer alıp okulumuzu tercih etti. Biz özellikle LYS puanı ile ilk 1000’de yer alan öğrencilerimizin sayısının artmasını hedefliyoruz."

MADDİ İMKANLAR DA ZORLANIYOR

Kendilerini tercih eden öğrencilere sosyal ve ekonomik olarak da destek olmaya çalıştıklarını da anlatan Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, "Vakıf üniversitesi kadar sağlam bütçemiz olmasa da ilk 10 öğrencimize ilk yılının 10 ayında başarı bursu olarak 500’er lira vermek için şartları zorlayacağız. Ayrıca Tıbbiyeliler Derneği aracılığıyla başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan 140 öğrenciye 100’er liralık bursumuz var. Bu uygulama da devam edecek" dedi. Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu ayrıca ilk 1000’de yer alan öğrencilere mektup gönderdiklerini, bunun yanı sıra tanıtım çalışmalarına da hız verdiklerine dikkat çekerek sözlerini noktaladı.

"EGE EKOLÜ ANA ŞEFKATİ"

Tanıtım Grubu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gürüz de fakültelerini 'Ege ekolü' olarak nitelendirerek, "Ege ekolünü ana şefkati olarak tarif edebilirim. Öğretim üyeleri hoşgörüyle ilişkilerini sürdürür. Bilimsel gerçekler dışında çatışma alanları yoktur. Bu barış ortamı öğrenciler için de huzurlu bir atmosfer yaratmaktadır. Buradan mezun olduklarında gelecekleri garanti altındadır. Hastaları garanti altındadır. Zarar verme, bilmiyorsan bir başkasına gönder demeyi de öğretiyoruz" diye konuştu.