Bölgede yılın ilk tarım fuarında, tarım ve hayvancılık sektörü için üretim ve pazarlama yapan ulusal ve uluslararası 423 marka, 247 stantta yerini aldı. 17 bin metrekarelik fuar alanında yöresel organik ve yöresel tarım ürünleri de sergilenmeye başladı. Çal Ziraat Odası, Tavas Ziraat Odası, Çivril Ziraat Odası, Gözler Belediyesi de stant açarak yörelerinde üretilen tarım ürünlerini sergiledi.

Elektrik teknisyeni Ali Akçay, hayvansal atıklardan elde ettiği gazı, 'Möö Gaz' markasıyla tanıttı. Biyogazın yaygınlaşmasıyla köylünün ve çiftçinin hayvan atıklarından gaz ve elektrik enerjisi elde edebileceğini söyleyen Akçay, "Türkiye’de milyonlarca hayvan var. Biz bunların atıklarından enerji ve gaz üretip dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz. 300 büyükbaş hayvanı olan çiftlik sahibinin ayda 3 - 5 bin lira arasında enerji masrafı oluyor. Biyogaz tesisi kuran işletme 15 - 20 bin lira arasında tasarruf sağlıyor" dedi.

Orion Fuarcılık’ın organize ettiği fuarı, Denizli bölgesinin yanı sıra Aydın, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla’dan da gelen çok sayıda ziyaretçi gezdi. Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin’in de stantlarını geztiği fuarın 26 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacağı belirtildi.



FI(İÖ/CK)