Manisa’da, bu yıl 26 bin 901 aday 550 okulda YGS’ye girdi. Aileleriyle okullara gelen adayların sınav heyecanı gözlerinden okundu. Sınav sırasında 4 bine yakın personel görev yaparken İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler okul ve çevrelerinde önlem aldı. Adaylar sınava tek tek aranarak alındı, yalnızca nüfus cüzdanları, sınav belgeleri ve bir pet şişe su ile girmelerine izin verildi. İl genelinde 17 engelli aday ise özel salonlarda sınava girdi. Kent merkezinde 35 mahkumun cezaevinde sınava girdiği belirtildi.

DUALAR ADAYLAR İÇİN

Denizli’de 1195 salonda 21 bin 688 aday YGS’ye girdi. Sabah erken saatlerde üniversite adaylarıyla aileleri sınavların yapılacağı salonların önünde toplanmaya başladı. Öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından saat 09.30’da salonlara alınmaya başladı. Sınav saat 10.00’da başladı. Adaylar, içerde sınav sorularını çözerken, bazı veliler de okul bahçesinde dua okudu. 72 yaşındaki Ümmühan Kaymakçı, "Sınava torunum girdi. Ben bütün çocuklar için dua okudum. İnşallah hepsi başarılı olur" dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ MESAİ YAPTI

Çanakkale’de, nufüz cüzdanlarını kaybeden adayların mağdur olmaması için Merkez İlçe Nufüs Müdürlüğü 08.00 ile 10.15 saatleri arasında mesai yaptı. Nüfus cüzdanlarını kaydeben 30’a yakın adaya nüfus bilgilerinin bulunduğu belge hazırlandı. Adayların sınava yetişebilmesi için polis ekipleri yardımcı oldu, yolları açtı. Kentte 8 bin 77 aday, 396 salonda sınava girdi. Ayrıca salonlardan biri de Çanakkale Cezaevi’nde açıldı ve burada sınava 29 mahkum girdi.

İYİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, YGS’ye, merkez de 3 bin 375 ilçelerde 6 bin 864 olmak üzere toplam 10 bin 239 öğrencinin girdiğini belirtti. Töre, "İyi bir başlangıç yarı yarıya başarı demektir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin başarılı, bilgili ve eğitimli olması, Türkiye’nin dünya ülkeleri içerisinde ileri medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacaktır. Bütün hayallerinizin gerçek olmasını temenni ederim" dedi.

ÜÇ MERKEZDE SINAV HEYECANI

Balıkesir’de YGS heyecanı üç merkezde yaşandı. Kent merkezi, Bandırma ve Edremit’teki toplam 88 okulda düzenlenen sınava 25 bin 422 üniversite adayı yarıştı.

ADAYLAR SORU ÇÖZDÜ VELİLER UYUDU

Muğla’da il genelinde bu yıl YGS'ye 17 bin 687 aday girdi. Kent merkezi, Fethiye ve Milas’taki toplam 54 okulda düzenlenen sınavlara çocuklarını getiren bazı veliler, sınavın bitmesini beklerken okul bahçesinde uyuyakaldı.



DHA(İÖ/SS)