Bodrum'da 24'üncü Uluslararası Yat Festivali yarışlarının 20 millik üçüncü etabı Didim ile Kilimli adası arasında yapıldı. D-Marin Didim önlerinden verilen start ile iki gündür esintiye bile hasret kalan denizciler, yeterli rüzgarı bulunca rengarenk balon yelkenlerini açtı. 80 yatı adaya varışlarında Kilimli Belediye Başkanı Dimitris Diakomihalis ile meclis üyeleri karşıladı. Kilimli Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende yerel halk oyunları ekipleri geçmişi 1600’lü yıllara dayanan yöresel oyunlar ile “Süngercinin Hayatı” adlı oyunu sergiledi.

Yatçılar, akşam da düzenlenen gecede bir araya geldi. İlk üçe girenlere ödüllerini veren Kilimli Belediye Başkanı Dimitris Diakımihalis, Ege’nin iki yakasında 24 yıldan bu yana  devam eden uluslararası festivalin Türk-Yunan dostluğunun gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Gelecek yıllarda da Türk yatçıları Kilimli’de görmek istediklerini ifade eden Diakomihalis, şöyle dedi:

"Bu nedenle Gümüşlük ile kardeş şehir olarak dostluk bağlarını birkaç adım daha ileriye götürdük. Sadece yat turizminde değil birçok alanda Bodrum ile işbirliği yapmak ve Kilimli adası olarak Türkiye'nin Yunanistan'a açılan en önemli kapılarının başında gelmek istiyoruz. Bu uluslararası yat yarışın büyümesi ve gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız."

Gümüşlüki Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire de, Gümüşlük-Kilimli kardeş şehir kararının iki yıl önce alındığını ve şimdi resmi işlemlerin tamamlandığını ve kararın hayata geçtiğini söyledi. Tire, şöyle konuştu:

"Gümüşlük buradan hızlı tekne ile 20 dakika, normal tekne ile en fazla bir saat. Birbirlerine bu kadar yakın olan iki kentin insanlarının birbirinden uzak kalmaları düşünülemezdi. Bu nedenle zaten tarihte Ege Denizi'nin ortasında yedikleri ekmeği içtikleri rakıyı paylaşarak kardeşliklerini gösteren büyüklerimizin attığı adımları bizler biraz daha büyütüyoruz. Bundan böyle daha sık birbirimizi ziyaret edip birçok alanda kardeş ilişkilerimizi geliştireceğiz."



YA(İÖ/İD)