Balıkesir'in Edremit ilçesinde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.

Edremit Çanakkale E 87 karayolunda çok sayıda araç, oluşan sel yüzünden mahsur kaldı. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. E 87 karayolunda trafik akışı durdu.

Balıkesir'den gelen 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri, ilçede çalışmalara başladı. Çanakkale'den de AFAD kurtarma ekiplerinin yola çıktığı öğrenildi.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaşananın çok büyük afet olduğunu belirterek, ''Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık'' dedi.

''Şu ana kadar ilçemizde bir can kaybı yok, inşallah olmaz da. Hayvan telef olmuş olabilir ama net bir bilgi yok'' diyen Tunç, ev ve iş yerlerine su baskınlarının yaşandığı yönünde kendilerine ulaşan çok sayıda bilginin olduğunu söyledi.

Tunç, ''Bunlarla ilgili şu an bir rakam vermek mümkün değil, ancak belediye ve tüm kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor. Balıkesir'den AFAD ekipleri geldi. Belediyelerin desteğiyle çalışıyorlar. Şu anda her yere herkes koşturuyor. Yaşadığımız afet çok büyük. Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık. Bu çok kuvvetli bir yağış, afet bu'' diye konuştu.

Bu arada araçlarında mahsur kalanlar, belediye ekipleri ve civar yerleşim yerlerinden çağrılan özel kepçe ve iş makineleri ile kurtarılıyor