Başkan Vekili Yılmaz Diker başkanlığındaki 15 üyeli belediye meclisi, "yolsuzluk, rüşvet ve usülsüzlük' iddialarıyla tutuklanarak Kepsut Cezaevi'ne konulan, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle açığa alınan MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın yerine vekalet edecek ismi belirlemek üzere bugün toplandı. Basına ve halka kapalı yapılan seçimlerin 1'inci turunda partileri tarafından aday gösterilen Ak Partili Mustafa Çakmakçı 7 oy, MHP'li Çağlar 6 oy, CHP'li Şükrü Çay 2 oy aldı. 2'nci tur yapılan oylamada, AK Partili Mustafa Çakmakçı 7 oy, MHP'li Fatih Çağlar 5 oy, CHP'li Yılmaz Diker 3 oy aldı. Aranılan salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine 3. tur oylama yapıldı. 3'üncü tur da ise, MHP'li Fatih Çağlar 8 oy, AK Partili Mustafa Çakmakçı 7 oy aldı. Yine sonuç alınmaması nedeniyle geçilen 4'üncü turda, salt çoğunluğun sağlanamaması halinde, en fazla oy alan kişinin seçimi kazanacağı için 8 oy alan MHP'li Fatih Çağlar yeni başkan olarak atandı. Mustafa Çakmakçı ise 7 oy da kaldı.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Bu zor ve stresli süreci hep birlikte yönettik. Zaman, kişisel hesaplaşma ve suçlama zamanı değil, şov yapma ve siyasi rant peşinde koşma zamanı değil, Edremit Belediyesini hep birlikte bu sıkıntılı durumdan en az zararla çıkarma zamanıdır" dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu, AK Parti Edremit ilçe Başkanı Harun Yüzüak ve CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım da, MHP'li Fatih Çağlar'ı kutladı.

AE(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)