Edirne Taksiciler Derneği’ne üye yaklaşık 200 taksi sürücüsü Londra Asfaltı Caddesi’nde bir araya gelerek korsan taksicilere karşı eylem yaptı. Oluşturdukları konvoy ile şehir merkezinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta şehirler arası otobüs terminaline kadar klakson çalarak giden taksiciler, korsan taksicilik yapanların bulunmasını, otogara ücretsiz servis yapan minibüslerin belirli saatlerde ve tek güzargahta çalışmasını istedi.

Edirne Taksiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, resmi kurumların kendilerine yeterli kolaylığı sağlamadığını ve yardımcı olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Edirne’de ulaşımda 500 kişilik en büyük aile taksicilerdir. Başta meslek odalarımız olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşlar başvuru yaptık. Ancak yeterli hassasiyeti gösteremediler. Bir türlü korsan taksicilerin önüne geçemedi. Biz korsana, ücretsiz servislere, verilmeyen haklarımıza sabrettik ama olmadı. Bizler mesleki anlamda her zaman 24 saat hizmet veren meslek grubuyuz. Bunun farkına varılsın, şimdiye kadar sabrettik. Taksiciler ulaşımda Edirne’nin en büyük ailesidir. Bundan sonra sesimi her yere duyuracağız. Biz bu meslekle ailelerimize bakıyoruz. Edirneli taksiciler sahipsiz değildir. Dernek olarak her zaman taksici esnafının yanında olacağız."

Korsan taksicilerin engellenmesini isteyen taksiciler, açıklamaların ardından konvoy halinde şehir merkezine döndü.



EÖ(LK/SS)