Edirne’de akşam saat 21.00 sıralarında başlayan ve aralıksız 30 dakika sağanak halinde yağan yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Şehirlerarası Otogara giriş ve çıkışın yapıldığı köprü altında ise yağmur yağışı sonrası yaklaşık 1 metre su birikti. Karanlıkta su birikintisini fark edemeyen 4 otomobil suyun içinde kaldı. Otomobillerin içinde mahsur kalan 7 kişi itfaiye ve polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Otomobiller ise karayolları araçları yardımıyla sudan çıkartıldı. İçleri suyla dolan ve çalışmayan 4 otomobil çekiciyle servise götürüldü.

Yağmur yağışı nedeniyle Muammer Aksoy Caddesi üzerinde içinde 3 üniversite öğrencisinin kaldığı bir apartmanın bodrum katını apartmanın lağımının taşması nedeniyle su bastı. Yaklaşık yarım metreye ulaşan su nedeniyle öğrencilerin evdeki bütün eşyaları ve kıyafetleri kullanılmaz hale geldi. Evde oturan üniversite öğrencisi Duygu Şahin, yalnızca muhabbet kuşunu kurtarabildi. Evlerinin su basması nedeniyle kalacak yerlerinin olmadığını belirten kız öğrenciler, polisi arayarak yardım istedi. Polis de kızları bu gecesi ücretsiz olmak üzere otele yerleştirdi.

Yağış nedeniyle Uzunköpre-Havsa yolu Kırcasalih mevkiinde de heyelan oldu. Heyelan nedeniyle bu yol, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından ulaşıma açıldı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yağmur yağışının gece boyunca aralıklarla devam edeceği belirtildi.

FK(LK/SSA)