Edirne’de adı açıklanmayan bir emlak komisyoncusu Tapu Müdürü Halil İbrahim Efekan ve müdürlükte görevli memur Ümit Acet’in kendisinden daire alım-satım işlemleri için rüşvet istediğini öne sürerek Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek’e başvurdu. İhbar üzerine Başsavcı Yiğitbilek, Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter’i görevlendirdi. Savcı Yiğiter’in talimatıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçerek ihbarcı olan emlak komisyoncusu üzerine gizli kamera yerleştirdi. Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen operasyonda ihbarcı olan emlak komisyoncusu Müdür Halil İbrahim Efekan ile otomobilinde buluştu. Otomobil seyir halindeyken önceden seri numaraları alınmış bin lira rüşveti Tapu Müdürü Efekan’a veren emlak komisyoncusu otomobilden indi.

GİZLİ KAMERA RÜŞVETİ KAYDETTİ

Operasyon emlak komisyoncusunun üzerindeki gizli kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis ekiplerinin adım adım takip ettiği Müdür Efekan, evinde gözaltına alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Rüşvet olarak verilen bin lira da Tapu Müdürü Halil İbrahim Efekan’ın üzerinden çıktı.

Operasyonu genişleten Edirne KOM Şubesi, rüşvet aldığı öne sürülen memur Ü.A. ile rüşvet verdiği öne sürülen emlak komisyoncuları A.F. ve A.S.’yi gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

DAİRE BAŞINA 50 LİRA

Rüşvet aldığı gizli kamera ile tespit edilen Edirne Tapu Müdürü Efekan ile memuru Ü.A. daire alım-satım işlemleri için 50’şer lira, kat irtifakı işlemleri içinde daire başına 25’er lira rüşvet almakla suçlanıyor.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



EÖ(LK/AAA)