Son kararname ile Edirne eski Valisi Gökhan Sözer merkeze alınırken, merkez valisi Hasan Duruer ise Edirne Valisi olarak atandı. Bugün göreve başlayan Vali Duruer için valilik girişinde karşılama töreni düzenledi. Törene Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı. Vali Duruer, karşılama kuyruğunda bekleyenlerle tek tek tokalaşıp, tanıştı. Ardından da kendisine karşılamaya gelenlere hitap etmek için valilik binası yanındaki Devecihan Kültür Merkezi'ne geçti. 

"AZ KONUŞUP ÇOK İŞ YAPMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ" 

Vali Duruer, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Devlet kapısı herkese açık olacak. İşlerin zamanında ve kısa sürede bitirilmesi, verilen talimatların zamanında yerine getirilmesi, takip edilmesi en önemli görevlerinizden bir tanesi. Şikayetleri mümkün olduğu kadar asgari seviyeye indireceğiz, az konuşup, çok iş yapma gayreti içerisinde olacağız. Çalışan ve gayret edenin her zaman arkasında olacağımı bilmenizi isterim. Hizmette kimsenin düşüncesine, ırkına, mezhebine göre hareket etmeyeceğiz. Her türlü yardım faaliyetlerini hangi sivil toplum örgütü olursa olsun destekleyeceğiz. Mesai mefhumu gözetmeksiniz çalışacağız ve israftan kaçacağız, her konuda zamana riayet edeceğiz. Zaman insana verilmiş en değerli varlıktır. Zamanı değerlendirmeyen insanlar medeni olamazlar. Toplantılar zamanında başlayacak ve zamanında bitecek. Kimseyi beklemeyeceğiz. Çalışan ve iş yapanın her zaman arkasında olacağız” dedi.

Konuşmasının ardından direk merkezden dışarı çıkan ve hızlı hızlı yürüyen Duruer’e, bürokratlar yetişmekte zorlandı. Görevine hızlı başlayan Duruer, ardından Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile tadilat çalışmaları süren valilik bahçesindeki Dışişleri Bakanlığı temsilciliği binasında incelemelerde bulundu.

Vali Duruer, makamında gazetecilere poz verdikten sonra basına kapalı olarak ilçe kaymakamları ile bir görüşme yaptı.



FK(LK/AK)