Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali başladı. Belediye Başkanlığı önünde toplanan kortej klarnet ezgileriyle birlikte Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü. Grubun yürüyüşü sırasında ezan okunduğunu duyan klarnetçiler müziği kesti. Ezanın bitmesinin ardından müzikli yürüyüşlerine devam eden Serkan Çağrı ve beraberindeki klarnetçiler Saraçlar Caddesi’nde mini konser verdi.

Edirneli olan klarnet ustası Serkan Çağrı, klarnet festivalinin kısa sürede tüm dünyaya yayılacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Dünyada en bilinen klarnet festivali inşallah Edirne’de olacak. Bütün ustalar bu topraklardan yetişiyor. İnsanların kişisel yaşamlarının klarneti gölgelediğini düşünmüyorum. Bizim bütün amacımız klarnetin başarısıdır. Ben akademisyenliğini de yapıyorum gelecekte en vizyon sahibi klarnetçiler bu topraklardan yetişecektir. Dünyadan da katılımlarımız var. Komşu ülkelerden hariç Amerika’dan bile gelenler var. Edirne şehri festivali ve insanıyla dikkat çeken bir yer ama klarnet festivali ile de dikkat çekecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından festivale katılan klarnet ustaları Saraçlar Caddesi'nde mini konser verdi.

DELİ SELİM UNUTULMADI

Edirne Belediyesi, festivaldeki tüm klarnet etkinliklerinin Edirneli klarnet ustası, 'Deli Selim' lakaplı Selim Kızılcıklılar’ın anısına olduğunu bildirdi.

Deli Selim, 1945 yılında Edirne’de doğdu. Müzik yaşamı boyunca çaldığı klarnet nedeniyle 'usta' ve 'efsane' olarak anılan Deli Selim, 'Ayılana Gazoz Bayılana Limon' ve 'Mastika' gibi Roman şarkılarıyla tüm Türkiye’de tanındı. Deli Selim, 1995 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 50 yaşında vefat etti.



EÖ(LK/CK)