Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de öğleden sonra yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Belediye ekipleri, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Polis ekip sayısı da artırıldı. Tarihi Selimiye Camii kar yağış ile birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

Kar yağışı kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan’a geçişi sağlayan Kapıkule Sınır Kapısı ile Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı TIR sürücülerini sıkıntıya soktu. Karayolları ekipleri bu yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının 4 santimetreyi bulduğu kent merkezinde, yağışının yarına kadar devam etmesinin beklendiği bildirdi.

Kar yağışı Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı yolunda da etkili oluyor. Karayolları ekipleri ise güzergahta hazır bekletiliyor.



FK(LK/CK)