Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenen projenin açılışına Edirne Valisi Hasan Duruer,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak ve çok sayıda protokol üyesi ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde, Roman öğrenciler ve Roman ateşi dans grubu, yaptığı gösteri ve dansla davetlilerden büyük alkış aldı.

Çocuklara sporu sevdirmek istediklerini belirten Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, "Sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklar korumak, zihnen, ruhen ve bedenen sağlıklı evrensel değerlere saygılı, mensup olduğu milletin kültürel mirasını ve ahlaki değerlerini özümsemiş, vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirerek, kültürel etkileşimlerini sağlamak ve hoşgörü anlayışını geliştirmek, sosyal dışlanmanın önüne geçerek dezavantajlı çocuk ve gençlerimize pozitif ayrımcılık yaparak toplumla uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla 'Sporla hayata' ve 'Mahalleden sahaya' projesini başlattık" dedi.

Türkiye’de nüfus başına en fazla Romanın Edirne’de olduğunu belirten Edirne Valisi Hasan Duruer, "Bildiğiniz gibi Türkiye’de nüfus başına en fazla Roman bizde bulunmaktadır. Yaklaşık halkımızın yüzde 10’u Roman vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Roman vatandaşlarımızı, bizim zenginliğimiz olarak değerlendiriyoruz. Ne kadar renkli hayatları olduğu, biraz önce çıkan 3 gruptan da belliydi.Bu zenginliğimizi iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi Edirne’nin güçlü yarınları için eğitimle,kültürle, sanatla ve sporla tanıştırmamız gerekiyor. Bu proje de bu amaçla yapıldı. İnşallah bundan sonra da Roman vatandaşlarımızı, dezavantajlı vatandaşlarımızın sosyal hayata katılması konusunda elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi taahhüt ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, öğrencilere spor malzemeleri ve kıyafetleri hediye edildi. Daha sonra da Çocuk Sitesi’nde bulunan sentetik saha açılışı, temsili olarak yapıldı.



FK(LK/SS)