Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin izin vermemesine rağmen, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nın kentin en işlek ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde Kadir gecesi olan bugün iftar yemeği vermek için caddenin 400 metrelik bölümüne masa ve sandalyeler dizdi, ardından da bir kap içinde hazırlanan çorba, pilav, etli patates ve meyve suyunu gelenlere ikram etti. Masalarda yer kalmayınca bazı vatandaşlar ise cadde üzerinde ve kamyon tepesinde dağıtılan iftariyelikleri almak isteyince birbirlerini ezdi ve izdihama yol açtı.

İftar yemeğine Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan ezanın ardından iftarlar açıldı ve ardından dualar okundu.

AK Parti Edirne Mliletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirneli dostlarla iftar yemeğinde buluşmaktan dolayı mutulluk duyduğunu söyledi. Sarnaçlar Caddesi'ndeki işletmeciler ise, veirlen itfara tepki gösterdiler ve iftar nedeniyle kendilerine yemek yemek için müşteri gelmediğini söylediler.

SEDEFÇİ İZİN VERMEMİŞTİ

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, dün AK Parti’nin vereceği iftar yemeğiyle ilgili şunları söylemişti:

"Son günlerde Edirne’de bir iftar silsilesi devam ediyor. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı bir yazı ile iftar yapacakları tarihleri ve yerleri bildirerek davet ettiler. İzin yazısı değil davet yazısıydı. Bilindiği gibi yollar kamunun, kaldırımlar belediyeye aittir. Biz şimdiye kadar yapılan iftarlara sessiz kaldık. Geçen hafta belediyeye Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saraçlar Caddesi’nde iftar yemeği talebi oldu. O cadde kültür ve sosyal etkinlik alanıdır. O alanda bir restoran gibi yemek yapmak gibi bir şansımız yok. Herkese eşit mesafedeyim, CHP’ye izin vermedik. AKP’den de talep gelirse kabul etmeyeceğiz. AKP’li başkan Valilikten izin aldıklarını açıkladı ama böyle bir izin olmadığını biliyorum. Eğer izinsiz yaparsalar hukuksuz bir şey yapmış olurlar. Engelleme yapmam ama böyle bir hukuksuzluk yapacaklarını düşünmüyorum. Engellemem ama onların ayıbı olur. Ben onlara Sarayiçi’ni açabilirim, orada iftar yapabilirler."

FK(LK/SSA)