Geçen cumartesi günü Edirne Baro Başkanlığı seçimi yapıldı. 270 avukatın kayıtlı olduğu Edirne Barosu’nda 234 oy kullanıldı, 1 oy geçersiz sayıldı. Seçimlerde adaylardan 47 oy alan Nebahat Çavuş ve 82 oy alan Coşkun Molla’yı 104 oy alarak geçen Özgür Yıldırım, Edirne Barosu’nun yeni başkanı seçildi.

Baro Başkanı seçildiği için çok mutlu olduğunu belirten Özgür Yıldırım, "Bana güvenen ve bu görevi layık gören arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok mutlu ve heyecanlıyım. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. 2001 yılında stajımı tamamladıktan sonra meslek hayatıma başladım ve 11 yıldır serbest avukat olarak görevimi sürdürüyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam Türkiye’nin en genç Baro Başkanı oldum" dedi.

DİZİLERE TEPKİLİ

Dizi ve filmlerde avukatlık mesleğinin imajını zedeleyecek sahnelere yer verildiğini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"Maalesef televizyonlardaki dizilerde ve filmlerde avukatlık mesleği sanki dizilerde oynayan başrol oyuncuların, kötü adamların veya herhangi bir kimsenin ayağına giden, mütalaa eden, orada görüş bildiren meslek gurubu olarak yansıtılıyor. Bazı dizilerde avukatlar, karakollarda, jandarmada veya hazırlık soruşturmasında kolluk görevlilerinden azar işiten, onlar tarafından hor görülen bir meslek olarak kabul ediliyor. Diğer baroları ve Barolor Birliği’ni bu tip görsel yayınlara karşı şiddetle tepki göstermeye davet ediyorum. Artık bundan sonra avukatlık mesleğini ayağa almak kolay olmayacak. Bütün avukatların buna karşı örgütleneceğine inanıyorum. Birkaç yönetmen, yapımcı ve dünyadan bir haber insanın dizilerde avukatlık mesleğini kullanmasına karşıyım ve her türlü tepkiyi vereceğiz. Bu tip yayınlar ve yapımlar devam ederse Edirne Barosu olarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu tür dizilerin takipçisi olacak ve olumsuz görüntülerin gereğini yapacak."

PİŞMAN EDECEĞİZ

Edirne Barosu avukatlarına ve özellikle bayan meslektaşlarına olumsuz tavır takınacak kişilerin Edirne Barosu’nun kurumsal kimliğini ve kendisini karşılarında bulunacağını belirten Yıldırım, "Herkes ayağını denk alsın. Meslektaşlarımıza en ufak olumsuz bir tavırla gereğini çok sert şekilde mislisiyle karşılık verip pişman edeceğiz" dedi.

Özgür Yıldırım, mazbatasını alarak görevi Ahmet Uludağ'dan teslim alacak.



FK(LK/SS)