Vergi Haftası, Edirne’de düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulunan Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan ve çalışanlar, ardından Vali Gökhan Sözer’i ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan, Vali Sözer’e çiçek ve porselen tabak armağan etti.

Verginin, toplumun kalkınmasında ve ekonominin büyümesindeki rolünün önemli olduğunu söyleyen Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması gerektiğini belirtti. Aslan, "Sivil toplum örgütlerine yapacağımız ziyaretler, okullarda düzenleyeceğimiz konferanslar ve öğrencilerin hizmet binamızı gezmesini sağlayarak bu haftayı vergi bilincinin oluşması için verimli bir şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer de verginin hem kutsal hem de vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Sözer, "Vatandaşlarımızın bu hassasiyete, vergi ahlakına, vergi ödeme prensibine uyması gerekir" diye konuştu.

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 2011 takvim yılında 660 milyon 251 bin lira vergi tahakkuku yapılarak 544 milyon 973 bin lira tahsil edildi.



GB(LK/BT)