TOKİ tarafından Edirne’de yapımı süren Hadımağa mevkiindeki 420 konut için 686 kişi başvuruda bulundu. C ve D tipi olarak yapılan konutların kurası Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kura çekimine Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ve TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca katıldı.

TOKİ’nin 10 yıldır yaptığı konutlarla vatandaşları ev sahibi yaptığını ifade eden Vali Gökhan Sözer, "Türk insanı için en önemli şeylerden birisi mutlu bir yuvaya, eve sahip olmaktır. Türkiye geçtiğimiz dönemlerde köyden kente göçü ve şehirleşme hızını yakaladı. Ama düzensiz ve yoğun göç şehirleri istenmeyen şekilde geliştirmiş, gecekonduların, kötü semtlerin olduğu alanlar haline getirmiştir. Son 10 yıldır TOKİ’nin uygulamasıyla imara uygun gelişmeler gösterdi. Tüm illerde ve talep olan ilçelerde TOKİ konut yaparak ihtiyacı karşılamıştır; Edirne’de ihtiyaç oldukça konut yaparak beklentilere cevap vermiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak 3 gazi ve 5 şehit ailesinin daireleri çekilen kurayla belirlendi. Daha sonra ise 420 konut için 686 kişi arasında kura çekimi yapıldı.

DAİRELER 30 AY SONRA TESLİM EDİLECEK

TOKİ, C tipi 3+1 ve 121.87 metrekare olan 196 konut için en düşük 103 bin 036, en yüksek ise 125 bin 112 lira satış fiyatı belirlendi. D tipi 3+1 ve 135.89 metrekarelik 224 konut ise en düşük 113 bin 045, en yüksek 136 bin 148 liradan satışa çıkarıldı. Satış duyurusunda, sözleşmelerin mart ayının ilk iki haftası yapılacağı, ardından da taksitlere başlanacağı belirtilirken, konutların teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 30 ay olarak açıklandı.



EÖ(LK/CK)