Ak Parti Edirne İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesinde Lüleburgaz’dan gelen mehter takımıyla birlikte sokaklarda tur atarak vatandaşların bayramını kutladı. Yürüyüşe Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu eşiyle birlikte katılırken, partililer çevredekilere kolonya tutup, küçük kutularda badem ezmesi ikram etti. Diğer partililer ise parti logolarının bulunduğu ve üzerinde ‘ramazan bayramınız kutlu olsun’ yazılı el ilanları dağıttı.

BAYRAMDA PROPAGANDA OLMAZ

Kalabalığın Saraçlar Caddesi’nde yürüdüğü sırada kafede anneannesiyle birlikte oturan Pınar Alkan, masasına konulan ilanı almadı ve partiliye tepki gösterdi. İkili arasında kısa süre sözlü tartışma yaşanırken, el ilanlarını dağıtan partili olay yerinden ayrıldı. Ramazan Bayramı öncesinde siyasi propaganda yapıldığını ifade eden Alkan, “Kimse AKP’nin oyuncağı değil.. Ramazan Bayramı’nın arifesinde hiçbir şekilde böyle bir şey yapmaya hakları yok. İnsanların dinle ilgili duygularını sömürerek siyasi parti propaganda yapılmaz” diye konuştu. Sabriye Alkan ise “Ak parti iyice azıttı, arife günü afiş mi dağıtılırmış” diyerek tepkisini dile getirdi.

 20 BİN LOKUM VE BAZEM EZMESİ DAĞITILDI

Ak Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, geçen yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında başlattıkları mehterle birlikte yürüyüş geleneğini bu yılda devam ettirdiklerini söyleyerek, "Ortak değerlerimiz olan dini ve milli bayramlarımız arifesinde bu coşkuyu halkımızla birlikte paylaşmak için bu etkinliği yaptık. İlçelerimizle birlikte 20 bin lokum ve badem ezmesi yaptırdık. Halkımıza dağıtıyoruz" dedi.

 

EÖ (LK/RT)