Bu sabah Atatürk Anıtı’nda başlayan törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve çok sayıda yönetici ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yaptığını belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şunları söyledi:

"Dünyaya damgasını vurmuş bir kentin evlatlarıyız. Edirne, 92 yıl Osmanlı’ya başkentlik ve farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Edirne'nin tarihi kültürel değerleri, doğası çok güzel. İnsanlarımız da çok güzel. Bugünlere baktığımızda Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlar ile Balkan Savaşı'nda savaştığımız Bulgaristan ile dostluk türküleri söylüyoruz. Ama maalesef terör belasına binlerce şehit veriyoruz. Bu serhat kentinden kalkan bulutları Güneydoğu’ya, Hakkari’ye, Tunceli ve Diyarbakır ile tüm ülkeye dostluk ve barış yağmurları yağdırsın. Şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’ndaki törenler sona ererken, Edirne'nin işgalden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlerle gün boyu kutlanacak.



EÖ(LK/İD)