Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 5 Ocak tarihinde 7 aracın kundaklamasıyla başlayan 3 farklı terör eylemlerini gerçekleştirenlere yönelik operasyon düzenledi. Edirne’de 10 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapan polis ekipleri, üniversite öğrencisi olan 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan 5 üniversiteli serbest bırakılırken, 11 üniversite öğrencisinden 9’nun PKK’nın şehir yapılanması KCK üyesi olduğu belirlendi. İki öğrencinin de yasa dışı Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı.

EVLERİNDE ÇEŞİTLİ SUÇ UNSURLARI

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 8 havai fişek, 6 torpil, ateşleme fitilleri, saçma bilyesi, toz halde piroteknik patlayıcı maddesi, çok sayıda örgütsel doküman, örgüt üyelerinin Diyarbakır ve diğer doğu illerindeki katıldıkları eylemlerde çekilen fotoğraflar, örgütler dokümanların bulunduğu CD’ler, 5 adet diz üstü bilgisayar ele geçirildi.

KCK ve Devrimci Karargah örgüt üyesi olduğu şüphesiyle 11 kişinin, Edirne’de 5 Ocak tarihindeki Medrese Alibey Mahallesi’ndeki 7 aracın üzerlerine benzin dökülerek kundaklanması, eylem amaçlı olarak polis kantini önünde yakılmış halde bırakılan piknik tüpleri ve 5 Mart tarihinde bir marketin önünde ses bombası patlatılması eylemlerini gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Emniyetteki sorguları sırasında susma hakkını kullanan 2’si kadın 11 üniversite öğrencisi, işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

SEÇMEN LİSTELERİNİ FİŞLEMİŞLER

Polis, örgüt üyelerinin evlerinden çıkan bilgisayar üzerinde yaptığı incelemede, Edirne ve ilçelerindeki seçmen kütük listelerini buldu. Örgüt üyelerinin ele geçirdiği seçmen kütük listelerinde Diyarbakır ve doğu illerinin nüfuslarına kayıtlı olan kişileri tespit ederek yanlarına işaretler koyduklarını belirledi.

EDİRNE’DE İLK BOMBALI EYLEM

PKK’nın şehir yapılanması olan KCK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik örgütü (DYG) üyesi olan 9 üniversite öğrencisi ile 2 Devrimci Karargah üyesinin gerçekleştirdiği ses bombalı eylem, örgütün Edirne’de yaptığı ilk eylem olduğu kaydedildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



EÖ,GB(LK/COŞ)