Kaza, dün saat 21.45 sıralarında D-100 karayolu Havsa çıkışında meydana geldi. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden Edirne'ye yolcu getiren özel bir şirkete ait Cemal Ağdemir, yönetimindeki 22 DE 886 plakalı yolcu minibüsle Havsa İlçesi’nde çıkışında hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen Mehmet Doğan'ın kullandığı 39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüse çarptı. Kazayla iki araç da hurdaya dönerken, tak bir can pazarı yaşandı.

Diğer sürücülerin ihbarıyla çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri kaza yerine geldi. Kazada, sürücüler Cemil Ağdemir, Mehmet Doğan ile Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk olay yerinde, Mihriban Dilek ise kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi.

Kazada yaralanan İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise ambulanslarla Edirne Devlet ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada can verin 7 kişinin cesedi, yapılan incelemenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



FK,EÖ(LK/SS)