Edirne'nin Uzunköprü İlçesi’nde sabah başlayan ve aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağış, ilçede günlük yaşımı olumsuz etkiledi. Çakmak, Sığırcılı, Saçlımüsellim ve Değirmenci köylerinde yoğun yağışla birlikte dere yataklarından taşan sular çok sayıda evi sular altında kaldı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, şiddetli sağanak yağışın nedeniyle yüksek kesimlerden gelen suların getirdiği taş ve topraklarla kent içerisindeki menfezleri tıkadığını söyledi. Bu nedenle bir çok ev ve işyerini su bastığını kaydeden İşbilen, “Belediyede kriz merkezi oluşturduk. 50 kişilik ekip şu anda hazır şekilde sağanağın hafiflemesini ya da durmasını bekliyor. Hava müsaade ettiği anda su basan ev ve işyerlerine müdahale edecek. Uzun yıllardır böyle bir yağış görmedik. Yamaçlarda bile su birikintileri oluştu. Ekili alanların hepsi sular altında. İlçenin giriş ve çıkışlarında toprak kaymaları oldu” dedi.

50 YILDIR BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİK

Uzunköprü’nün Sığırcılı Köyü’nde yoğun yağmur nedeniyle dere yatağından çıkan sular bir çok eve girdi. Köylüler 50 yıldır bu kadar yağış görmeyen köyde çok sayıda evin sular altında kaldığını söyledi. Taşkınlar nedeniyle yollardaki parke taşların bile söküldüğünü kaydeden köylüler şimdilik kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştıklarını ifade etti.

EVLERİ VE AHILARI SU BASTI

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde öğle saatlerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış nedeniyle Keşan-Enez Karayolu trafiğe kapanırken, Karahisar Köyü’nde bazı ev ve ahırları su bastı. Karahisar Köyü içerisinden geçen betonerme Karahisar Köy Deresi Taşkından Koruma Tesisi’nin taşması sonucu, bitişiğindeki Hasan Gündoğdu ve Halit Gündoğdu’ya ait iki evi ve evlerin bahçeleri ile ahırlarını su bastı. Yaklaşık 1.5 metreyi bulan su yüksekliği, ahırlardaki yaklaşık 20 büyükbaş hayvanın mahsur kalmasına neden oldu. Traktörler ile bahçeye giren ve suda gitmekte güçlük çeken vatandaşlar, su üstünde sadece başları gözüken hayvanları zorlukla kurtarabildi.

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Engin Sakallıoğlu ile Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı da su taşkınlarının yaşandığı köylerde incelemelerde bulundu.



EÖ,ÜY (LK/RT)