Geçen Perşembe günü sabah saatlerinde, 1'inci Murat Mahallesi Çetin Emeç Caddesi üzerindeki 500 Evler Polis Lojmanları otoparkında bulunan iki resmi polis aracının yakınına bir çanta içerisinde birbirine bağlanmış 2 piknik tüpü bırakıldı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen bomba imha ekibi, alttaki tüpün yanarak üsteki tüpü ısıttığını fark etti. Bomba düzeneği olmadığı tespit edilince yanan tüp söndürüldü. Tüpler incelenmek üzere emniyete götürüldü. 'Terör olayı' olarak polis kayıtlara geçen olayda, yanan alttaki piknik tüpünün üsteki tüpü ısıtarak patlatmasının amaçlandığı belirlendi.

Edirne'de dün iki ayrı panik da yaşadı. Edirne Belediye Başkanlığı duvarında bırakılan çantayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Gelen bomba imha uzmanı tarafnıdan fünye ile patlatılan çantadan ders kitapları ve defter çıktı.

SES BOMBASI PATLADI

Dün akşam saat 22.30 sıralarında da Fatih Mahallesi İlhami Ertem Caddesi'ndeki 6 katlı bir apartmanın giriş katında bulunan marketin önünde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından bırakılan ses bombası patladı. Can kaybı ve yaralanan olmadığı olayda, markette maddi hasar oluştu.

Son günlerde yaşanan bu olaylar, Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri olarak gösterilen Edirne’de vatandaşların panik yaşamasına neden oldu. Konunun araştırıldığını belirten Edirne Valisi Gökhan Sözer, "Açıklama yapmamızı gerektiren net bilgi yok. Ufak bir patlama oldu. Paniğe neden olacak bir şey yok. Polis her türlü önlemini aldı. Bu bir bomba düzeneği ile hazırlanmış bir patlayıcı değil" dedi.

'EL YAPIMI SES BOMBASI'

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da, patlamaya kapıya bırakılan bir ses bombasının neden olduğunun belirlendiğini kaydederek şunları söyledi:

"Ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz, bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz. İntikam olabilir, başka bir şey olabilir. El yapımı ses bombası ama, netleşmiş bir durum ve bilgi yok elimizde. Güvenlik kameraları var, ancak sadece kasayı gösteriyor. Herhangi bir yaralı yok, sadece maddi hasar var. Türkiye genelinde olduğu gibi, İstanbul ve Ankara’da eylemler oluyor. Edirne’de de var buna benzer şeyler. Bizler gereğini yapacağız."

FK(LK/COŞ)