Şirintepe Semti'ndeki Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören bir grup öğrenci, devamsızlıktan sınıfta kalabilecekleri endişesiyle buna çözüm aradı. İddialara göre bu öğrenciler okulda öğrencilerin tüm yoklamalarını tutan memurun T.C. kimlik numarasını öğrenip, okulun bilgilerinin yeraldığı 'e-okul' sitesinin şifresini de sık sık yanına gidip öğrdendiler. Daha sonra sisteme giren öğrenciler devamsızlıklarını en aza indirip bazı notlarını da yükseltti.

Kendi tabirleriyle karne basılması öncesi 'operasyonu' tamamlayan öğrenciler bu durumu aralarında yüksek sesle de konuşup gülerken, bir öğretmen konuşulanları duyunca durumu okul müdürü Kemal Arslan'a bildirdi. Müdür Arslan da yaptığı incelemenin ardından gerçeği ortaya çıkarınca yaklaşık 60 öğrencinin ifadesi alındı. Verilen bilgiler doğrultusunda, karne almaya hazırlanan 13 öğrenciye, başka okullara kayıt yaptırabilme yolu açık olmak kaydıyla velileriyle de konuşularak tasdiknameleri verildi. Okul yönetimi, bu öğrencilerin velilerinin tüm ısrarlarına rağmen aldığı karardan vazgeçmedi.

Okul yönetiminin yaptığı soruşturma kapsamında ayrıca 40 öğrenciye de kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezalarının verildiği bilgisine ulaşıldı. Okul Müdürü Kemal Arslan olayı doğrularken ayrıntılı açıklama yapmam istemedi. 

Bugün karneleerini alan diğer öğrenciler de olayı duyduklarını ancak ayrıntıyı bilmediklerini söyledi.



EA,OU(MB/SS)