Düzce Valiliği, 12 Kasım depreminin ardından depremzedelerin geçici olarak barınması için yaptırılan, depremzedelerin kalıcı konutlara taşınmasıyla birlikte yoksul ailelerin yerleştiği 185 konutun bulunduğu Kiremitocağı Prefabrik Konutları'nın kaldırılmasına karar verdi. Prefabrik evlerde yaşayan 18 aileye, 18 Haziran'a kadar evleri boşaltmaları için süre verilirken, bugün konutların elektrik ve sularının kesmeye ekipler geldi. Vatandaşlar, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Düzce Belediyesi ekiplerine karşı gelince bölgeye polis ekipleri de geldi.

Aileler, elektrik ve sularının kesilmesine karşı gelirken, çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Bazı kadınlar ise sinir krizi geçirdi. Yaşanan tartışmalar sırasında Abdullah Yıldırım sara krizi geçirdi. 112 Acil ekibi, Abdullah Yıldırım'a ilk müdahalede bulunarak Düzce Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Eline bıçak alan bir kişi ise polislere tepki göstererek, kendini öldüreceğini söyledi. Polis, kimliği öğrenilemeyen kişiyi güçlükle ikna ederek elinden bıçağı aldı. Eline baltayı alan bir kadın ise prefabrik evin duvarlarına vurarak, hasar verdi.

Çıkan olaylar sırasında bir kişi gözaltına alınırken, polis vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. Ekipler daha sonra evlerin elektrik ve sularını kesti.



HK(MÇ/SS)