Bahçelievler Mahallesi'nde 1'inde idari birimler, 2'sinde yatakhanelerin bulunduğu 3 bloktan oluşan yurdun duvarlarında ve bahçe zemininde çatlaklar oluştu. Özellikle öğrencilerin, yatakhanelerin bulunduğu bloklara girişini sağlayan idari binanın duvarlarındaki derin çatlaklar, öğrencileri ve ailelerini endişelendirdi. Duvarlardaki çatlaklar, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan geçen haziran ayında onarılıp, sıva yapılarak kapatılırken, bloklarda da inceleme başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, çatlamaların meydana geldiği duvarlara, yeni oluşabilecek çatlakları tespit edebilmek için cam parçaları yerleştirdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ile Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hüsnü Işık, bugün yurtta yeniden inceleme yaptı. Duvarlara monte edilen cam parçaları kontrol edildi. Yapılan incelemede camlarda çatlak veya parçalanma tespit edilmedi. Ancak çocuklarını yurda yerleştirmek için gelen bazı veliler, bahçe zeminindeki çatlaklar ve sıvayla kapatılan duvarları görünce endişelerinin arttığını söyledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hüsnü Işık ise korkulacak bir durum olmadığını söyleyerek velileri bilgilendirdi. Işık, şöyle dedi:

"Yatakhanelerin bulunduğu bloklara bağlantıyı sağlayan idari binanın bazı duvarlarında çatlaklar var. Bu giriş bölümünü yıkıp yerine yenisini yapabiliriz. Ama, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin bu bölgede yaptığı bir zemin araştırması var. Bunun sonucu henüz çıkmadı. O rapora göre burayla ilgili değerlendirme yapılacak. Sakıncalı bir durumdan söz edilirse raporda, o zaman bu binayı yıkıp yenisini yapacağız. Ancak şu anda korkulacak bir durum yok."

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de söz konusu raporun beklendiğini söyledi. Güngör, "Eğer bu bölgede zeminde genel bir problem varsa zaten bu bölgedeki okulların tamamının kaldırılması düşünülüyor. Ama rapor olumlu çıkarsa binada da bir problem yoksa yine eğitim öğretime devam edilecek. Bizim teknik elemanların binada yaptığı incelemede de şuanda bir risk saptanmadı. Ama bu ileride olmayacağı anlamına gelmez. Bu binanın gözlem altında tutulması lazım. Zaten onun tedbiri de alınmış durumda. Binanın birkaç yerine cam yerleştirilmiş. Binada bir oturma veya oynama olduğu zaman cam anında parçalanır. Bu camları okul idaresi gözlemleyecek. Bu konuda uyardık. Anormal bir durum olduğunda bize bildirecekler. Eğer olumsuz bir şey olursa binayı boşaltacağız" diye konuştu.



DS,GG(EE/BT)