Yeşilçam sinemasının emektarlarından 71 yaşındaki Abdulgani Sarı, Bayramın üçüncü günü Sakarya’daki evininin önündeki duvardan düşerek boynunu incitti. Yakınları tarafından önce Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sarı, iddiaya göre acil serviste önemli bir şeyi olmadığı belirtilerek evine gönderildi. Yolda fenalaşınca yeniden hastaneye dönen Abdulgani Sarı’ya acil müdahale edildi. Boyun kısmından ameliyat edilen Sarı’nın belden aşağısının felç olduğu anlaşıldı.

AĞABEY İLK DOKTORU SUÇLADI

Abdulgani Sarı’nın kardeşi Naim Sari ağabeyinin ilk tedavisinde muayene eden doktorun 'birşeyin yok' dediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Ağabeyimi Yenikent Devlet Hastanesi'ne ambulansla götürdük ve acil serviste muayene ettiler. Film çektiler, bir şey göremediler. Bize, '30 ekim Salı günü gelirsiniz tedaviye devam ederiz' diyerek tansiyonunun yüksek olduğunu söyleyip iki iğne vurarak eve gönderdiler. Aracımla  eve götürürken fenalaştı. Bu sefer Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Burada hemen tedaviye aldılar. İstanbul veya Bursa’ya göndermek istediler. Daha sonra ağabeyimin boynunun yerinden kaydığı için ameliyata aldılar ve platin koydular. Ama şimdi ayakları tutmuyor. Bize Yenikent Hastanesi'nden 'hiçbir şey yok' diyerek eve gönderen doktorun bu yaptığına şaşıyoruz. Boynu yerinden kaymış bir insan nasıl olur da eve gönderilir? Ağabeyim şimdi belden aşağı felç oldu bunun hesabını kim verecek?"

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü ise, şu anda tedavisi Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi'nde süren Abdulgani Sarı’nın yakınlarının iddiasıyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını belirtti.  



ZT(MB/COŞ)