Bugün saat 04.30 sıralarında devriye görevi yapan motorize yunus polisleri, Tepe Mahallesi, 36 Sokak'ta, iki gencin gencin duvarlara yazı yazdığı farkedip, yanlarına doğru gitti. Polisin, kendilerine doğru geldiğini gören TGB'li 2 genç, uzaklaşmaya çalıştı. Uzaklaşırken yanlarındaki sprey boyaları bir dereye attıkları ileri sürülen gençler, kovalamaca sonucu yakalandı.

Aynı saatte "155 Polis İmdat" ihbar hattına bu defa aynı mahalledeki 61 sokak'ta duvara yazı yazan kişiler olduğu ihbarı geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçmaya çalışan 3 TGB'li genç daha yakalandı.

Gözaltına alınan TGB'li gençler F.E. (19), O.A. (21), U.Y. (21), R.U. (21) ve lise öğrencisi S.Ö. (16), Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçarken düşüp diz ve kollarından yaralandığı ileri sürülen F.E., ayakta tedavi edildi. Daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen 5 şüpheli, susma haklarını kullanıp, ifade vermedi.

Soruşturma sürerken, gözaltına alınan şühlelilerin duvarlara ve trafolara yazdığı ileri sürülen 'Atatürk gençliği görev başında', 'İnsanlık suçundan zaman aşımı olmaz', 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek', '2 Temmuz'da alanlarda' sloganları Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından silindi.



AG (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)