TANIK MUSTAFA NEMLİ: TEHDİT EDİLİYORUM


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şile'de yapılan kazılarla ilgili dosyanın sanıklarından Okan İşgör'ün savunma tanığı Mustafa Nemli'nin dinleneceğini belirtti. Tanık kürsüsüne alınan Mustafa Nemli, dava sanıklarından Ulaş Özel'in üvey babası olduğunu söyleyerek, "Ulaş Özel tarafından tehdit ediliyorum. Ulaş Özel beni öldürecekmiş. Gizli tanık olarak ifade vermek istiyorum. Şu anda ifade vermek istemiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Özese de "İsterseniz kapalı oturum yapabiliriz" demesi üzerine tanık Mustafa Nemli, "Evet o şekilde ifade vermek istiyorum" diye cevap verdi.


"TANIĞI KİM TEHDİT ETMİŞ?"


Söz alan tutuklu sanık Ulaş Özel, "Tanık Mustafa Nemli, benim kendisini tehdit ettiğimi iddia etti. Ben cezaevindeyim. Benim adıma kendisini kim tehdit etmiş? Tehditle ilgili suç duyurusunda bulunmuş mu?" diye sordu. Tanık Nemli ise "Ulaş Özel'in annesi ve kızkardeşi tarafından tehdit edildim. Ulaş'ın cezaevinden çıktıktan sonra beni öldüreceğini söylediler. Tehdit edildiğime ilişkin Vatan'da bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı.


TANIĞIN GİZLİ TANIK ODASINDA İFADESİ ALINDI


Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Özese, tanık Mustafa Nemli'nin gizli tanık odasında ifadesinin alınmasına karar verildiğini, orjinal ses ve görüntüsünün ekranlara yansıtılacağını açıkladı. Gizli tanık odasında dinlenilmesine karar verilen tanık Mustafa Nemli'nin orjinal sesi ve görüntüsü duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtıldı.


"EVİMDEN ÇIKAN PATLAYICILARLA BİR İLGİM YOK"


Mahkeme Başkanı Özese, "Başakşehir'de bulunan evinizde yapılan aramada 1 kalaşnikof, 3 adet el bombası, aydınlatma roketi ve çeşitli patlayıcılar bulunmuş. Bu konuda ne biliyorsunuz?" diye sordu. Arama yapılan Başakşehir'deki evde kiracı olduğunu anlatan Tanık Nemli, "Bu malzemelerin eve getirilmesinden haberim yoktu. Eşim ve Ulaş'ın kız kardeşi kendi aralarında konuşurken, malzemelerin Ulaş tarafından getirildiğini duydum. Malzemelerin Ulaş'a mı yoksa bir başkasına mı ait olup olmadığını bilmiyorum. Eve yabancı insanlar da gelip gidiyordu. Annesine, bu malzemelerin gitmesini söyledim. Bana, 'Oğlumdur. getirecek' dedi. Beni 'Ulaş seni öldürecek' diye tehdit etti. Korktum. Emniyete şikayette bulundum. Bana Ulaş'ın silahları geri götüreceğini söyledi. Ulaş ile aramız bozuk. Konuşmuyoruz" dedi. Mustafa Nemli evinden çıkan patlayıcılarla bir ilgisinin bulunmadığını da sözlerine ekledi. Nemli'nin savcılıkta ve emniyette verdiği ifadelerinin okunmasının ardından duruşmaya ara verildi.


(BB)