Mustafa ERDOĞAN - Cem TURSUN/İSTANBUL,


"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 6. duruşmasında Aziz Yıldırım savunmasına devam ediyor. Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk'i kendisinin Fenerbahçe'ye üye yaptığını belirten Yıldırım, "Savcı Berk ne kadar büyük bir kulübe üye olduğunun farkında değil. Beraber yiyip içip oturup kalkıyorduk. Madem ben örgütün lideriyim onlar da benim üyem" dedi. Fenerbahçe için yaptığı yatırımları detayları olarak anlatan Yıldırım'a Başkan Ekinci, "İnsanların dostları olabilir, oturup kalkarsınız. Savcının soruşturmayı yürütmesi görevini layıkıyla yaptığının göstergesi değil midir? Fenerbahçeye'ye yaptığınız hizmetler nedeniyle sizi tebrik ediyorum. Ama biraz savunmaya geçelim" dedi. Yıldırım ise, "İddianamede benim yaptığım hizmetlerle ilgili dahi beni suçluyorlar" cevabını verdi.


DURUŞMADA MAÇ İZLENDİ


Şike davasının öğleden sonraki oturumunda Aziz Yıldırım , "Nasıl şike yapılır hep beraber görelim. Şike futbolcularla olur" diyerek Galatasaray-Sturm Graz maçının izlenmesini istedi. Talebi değerlendiren Mahkeme Başkanı Ekinci, maçın izlenmesine izin verdi. Başkan Ekinci'nin maçı gülümseyerek izlerken, iki takım oyuncularının orta sahada top çevirmeleri sırasında söylediği "İnanılmaz heyecanlı anlar" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.


"FENERBAHÇE ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN SUSTU"


Yıldırım, Diyarbakırspor - İstanbul Büyükşehir Belediye maçıyla ilgili olarak önemli iddialarda bulundu. Yıldırım, “ Büyükşehir Belediye 1-0 öndeyken maç durdu. Ancak hükmen mağlup sayıp 3-0 değil 1-0 tescil ettiler. Sonuçta Diyarbakır küme düşmedi. 3-0 hükmen saysalardı Diyarbakırspor küme düşecekti. Fenerbahçe’ye 2 puan iade edilecekti. Böylece Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Ancak Fenerbahçe yönetimi bu durum karşısında ülke menfaatlerini düşünüp sustu" dedi.


DENİZLİ-FENERBAHÇE MAÇI İDDİASI


Yıldırım, “2006 yılında Denizli-Fenerbahçe maçı 16 dakika durdu. Denizlisporlu oyuncular 90 dakika boyunca bütün sezon yapmadıkları mücadeleyi ortaya koydular. Galatasaray’ın Denizli’ye teşvik pirimi verdiği konuşuluyordu. Bizi dolandırıcılıktan suçlayan sayın Savcı Berk bu konuda yetkisizlik kararı verdi" dedi.


KARAR ÇOKTAN VERİLMİŞ


Yıldırım, henüz mahkeme başkanına çıkıp tutuklanmadan önce sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığında adres kısmında “Metris Cezaevi" şeklinde yazılarak kendisiyle ilgili olarak çoktan kararın verilmiş olduğunu söyledi. Yıldırım, “Nöbetçi Mahkeme 10 Temmuz 2011 tarihinde tutuklama kararı vermiştir. Ben henüz gözaltındayken, hakim karşısına çıkmamışken sağlık sorunları ile mücadele ederken getirildiğim hastanede adres kısmına Metris Cezaevi yazılarak aslında kararın çoktan verildiği açıklanmıştır" dedi.


"SAVCI ÖZ’ÜN BENİMLE İŞKEMBE İÇERKEN BENİ DİNLETMESİ ÇOK AĞRIMA GİTTİ"


Yıldırım savunmasında, soruşturma sürecinde Etiler'de faaliyet gösteren Saruhan Çorba isimli bir işletmenin açılışında Zekeriya Öz, ve Emre Belözoğlu ile bir arada bulunup çorba içtikleri dönemde savcı Öz’ün talimatıyla bu soruşturmanın başlatılmasının çok ağırına gittiğini söyledi. Başkan Ekinci'nin, savunmanın dışına çıkılmaması uyarısında bulunması üzerine Yıldırım, sesini yükselterek, “Başkan, Savcı Öz’le işkembe çorbası içiceksiniz, birlikte yemek yiyeceksiniz, sarılacaksınız, yan yana oturacaksınız, onlarda o sırada sizin telefonlarınızı dinleyecek. Çok ağırıma gitti. Benim yaşadığımı siz bilin. Burada bunları söylemememi istiyorsanız yazılı olarak veririm" diye konuştu.


Bu arada gazeteci Cengiz Çandar'ın duruşmayı ayakta izlemekte olduğunu gören Mahkeme Başkanı Ekinci, "Orada oturan genç arkadaş kalksın da Cengiz Bey otursun" dedi. Bu sırada orada oturan Abdullah Kiğılı da ayağa kalktı. Bunun üzerine Ekinci, "Abdullah bey siz oturun genç arkadaşımız kalksın" dedi. Ardından Cengiz Çandar genç izleyicinin kalktığı yere oturdu. Bu durum salonda gülüşmelere neden oldu. Duruşmaya 15 dakika ara verildi.


ME(HE)