Olay, dün Adana Adliye Sarayı arkasındaki sokakta meydana geldi. İddiaya göre, 25 yaşındaki Umut K., geçen yıl aralık ayında uyuşturucu satmadığı iddiasıyla uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Olayla ilgili olarak yakalanıp tutuklanan 36 yaşındaki Fırat B. ile tutuksuz sanıklar Fırat'ın ağabeyi 39 yaşındaki Murat B. ve enişteleri 27 yaşındaki Ahmet N. hakkında 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Ayaklarından kurşunlanan Umut K. ise sanıklardan şikayetçi oldu.

DURUŞMA SONRASI SİLAHLI KAVGA ÇIKTI

Duruşmadan çıkan taraflar arasında adliye arkasındaki sokakta kavga çıktı. Silah, taş ve bıçak kullanılan kavgada Umut K.'nın amcası 56 yaşındaki Ahmet K. bacağından ile amcasının 24 yaşındaki Yusuf K. da koltuk altından tabancayla yaralandı. Tutuksuz sanıklardan Murat B. de atılan taşla yüzünden yaralandı.

Taraflar arasında çıkan kavga, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Saniye saniye kaydedilen kavgada, sanık tarafından henüz belirlenemeyen bir kişi belinden tabancasını çıkartıp grubun üzerine rastgele ateş etmeye başladı. 4 el ateş ettikten sonra ise tabanca tutukluk yaptı. Sol bacağından vurulan Ahmet K. yere düşerken, 2 kadın da terliklerini çıkartıp birbirine vurdu.

Olayın ardından gözaltına alınan önceki olayın tutuksuz sanıkları Murat B., Ahmet N. ile Bayram A. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Son kavgada silah kullanmadıklarını iddia eden 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



MKA(BY/SS)

----

A.: Acar

B.: Bora

N.: Nair

K.: Karacan