20 Temmuz 2010 tarihinde Kars merkeze bağlı Çakmak Köyü’nden silahlı olarak gelen 15 kişilik grup, Söğütlü Köyü’nün telefon hattını kesip Süphan Beğtaş'ı (25) evini basıp kaçırdı. Otomobilden atlarken sağ bacağı kırılan Beğtaş iddiaya göre 10 gün boyunca, kendisini kaçıran evli ve bir çocuk babası Yaver Kayakağanlı'nın (42) tecavüzüne uğradı. Jandarmanın olaya karıştıklarını belirleyerek yakaladığı Yaver Kayakağanlı, Z.K., Yener Kayakağanlı, Onur Kayakağanlı, Ş.K., H.A. ve G.A. tutuklandı. Dava başladıktan sonra baba Yener Kayakağanlı ile oğlu Onur Kayakağanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMAYI İZLEMEYE GELDİ, SOPA VE BIÇAKLA ÖLDÜRÜLDÜ

17 Mayıs 2011 tarihindeki 7’nci duruşmada 5’i tutuklu 7 sanık hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma bitiminde, tutuksuz yargılanan baba Yener Kayakağanlı ile oğlu Onur Kayakağanlı ve askerden yeni gelen diğer oğlu Olgun Kayakağanlı, duruşmayı izlemeye gelen Kanat ve Beğtaş ailelerine saldırdı. Olayda, duruşmayı İzmir’den izlemeye gelen ve sopa darbesi ve bıçakla yaralanan, üç çocuk babası bankacı Turan Kanat, kaldırıldığı Kars Devlet hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Tekin Kanat ile kaçırılan kızın ağabeyleri Erkan Beğdaş ve Nihat Beğdaş da yaralandı. Polis, saldırganları kısa bir sürede yakaladı, baba ve iki oğlu tutuklandı. Savcı Kenan Alkan, baba Yener Kayakağanlı ve Olgun Kayakağanlı’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7’şer yıl hapis, Onur Kayakağanlı için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

AVUKAT OĞUL DURUŞMADA

Güvenlik gerekçesiyle Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada baba Kayağanlı  ile oğullarından Onur Kayakağanlı daha önceki celselerde tahliye edildi. Karar duruşmasına, tutuklu yargılanan Olgun Kayakağanlı ile babası cinayete kurban giden avukat Kurtuluş Kanat, annesi Saime Kanat ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti yargılama sonunda, tutuklu sanık Olgun Kayakağanlı’yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından cezayı 25 yıla indirdi. Sanığa, ayrıca iki kişiyi yaralamaktan da 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. İki suçtan verilen hapis cezalarının toplamı 30 yıl 2 ay 15 gün oldu. Tutuksuz yargılanan baba Yener Kayağanlı 10 yıl 6 ay 15 gün, küçük oğlu Onur Kayakağanlı ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. ŞİKAYETLERİMİZ DİKKAT ALINSAYDI BABAM YAŞAYACAKTI

Karar sonrası konuşan İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Kurtuluş Kanat, “Babamın öldürülmesinde devletin büyük zaafı var. Verilen cezalar biraz olsun acımızı azalttı. Olay planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Güvenlik kamerası görüntülerinde bunlar apaçık ortada. Biz aile olarak her zaman hukuka, adalete ve devlete güvendik. Duruşma öncesi sanık yakınları sürekli bizi tehdit etti. Bu konudaki şikayetlerimize savcılık takipsizlik verdi. Bizim şikayetlerimiz dikkate alınsaydı, şimdi babam yaşıyor olacaktı” dedi.