Şehit Onbaşı için Sağırlar Köyü camisinde düzenlenen törene, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Dursunbey Kaymakam Vekili Balıkesir Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9’ncu Ana Jet Üst Komutanı Tuğgenaral Kubilay Selçuk, Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç, Balıkesir 6’ncı Ana Bakım Merkez Komutanı Kıdemli Albay Mesut Çuhadar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay İlker Temel, şehidin birlikte askerlik yaptığı arkadaşı Murat Eren, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil, daire müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları, Sağırlar ve civar köyler gelen vatandaşlar katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi camiye getirildiğinde, anne Hayriye Akkurt, baba Recep Akkurt, kardeşleri Harun ve Selma Akkurt ile amcası Turan Akkurt gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesini, yakınları teselli etti.

Turan Akkurt, yeğeninin ölüm haberini alır almaz uçakla Almanya'dan 6 saatte Balıkesir'e ulaştığını belirterek, “Şehidimiz, Siirt'ten 48 saatte ambulans ile geldi. Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Genelkurmay Başkanı’na soruyorum. Neden şehidimiz uçak ile Balıkesir'e gönderilmedi. PKK'lılara helikopter ve uçak tahsisi yapılıyor. Batının şehit evladına ise uçak yok. Bunun açıklamasını istiyorum. Özellikle genelkurmay başkanlığından açıklama bekliyorum” dedi. 

Kılınan namazın ardından Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil, cenaze katılanlardan şehit onbaşı için helallik istedi. Şehit Akkurt’un bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenazesi, köy mezarlığna götürülerek, toprağa verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt için internette bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda, 'Başımız sağolsun. Silah arkadaşımız 22 Haziran 2012 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim' ifadelerine yer verildi.



RF (İÖ/RT)