Olay, Yatağan İlçesi Lise Kavşağı'nda dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İlçe girişindeki kavşakta rutin uygulama yapan iki trafik polisinden biri, Milas yönünden gelen ve plakası henüz belirlenemeyen bir otomobile 'Dur' ihtarında bulundu. Kimliği belirsiz sürücü, polisi görünce hızını arttırdı ve bu sırada bir başka otomobilin evraklarını kontrol eden polis memuru 42 yaşındaki Zekeriya Menemen'e çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan polis memuru kanlar içinde kaldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ORADAN GEÇİYORDU

Bu sırada Milas'ta bazı incelemelerde bulunduktan sonra Muğla'ya giden İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal olayı görüp makam aracını durdurdu ve ambulans gelinceye kadar yaralı polisi teskin etti. Polis memuru Zekeriya Menemen ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Menemen'in hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Akbal, "Uygulama görevi yapan trafik ekiplerimizin `dur' ihtarına uymayarak kaçan araç ekiplerimiz tarafından her yerde aranıyor. Biz de olay yerinden tesadüfen geçiyorduk. Orada bize yardımcı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kaçan aracın yakalanması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.



CY(AÖ/COŞ)