En uzun serbest düşüş, en yüksek atlama, balonla en yükseğe çıkma ve en hızlı insan rekorlarını gerçekleştiren Felix Baumgartner’ı yakından tanıyan bir isim olan deniz uçağı pilotu Hakan Osanmaz, kendisiyle Antalya'da tanıştıklarını belirterek şunları anlattı:

"Bizim tanışıklığımız Antalya'da oldu. Bir açılış için deniz uçağından atlaması gerikiyordu. Ben de 25 yıl Almanya'da yaşadığımdan, Almancayı anadilim gibi konuştuğum için  kendisiyle çok samimi olduk. Kendisini bir ırmaktan alıp 4 bin feetden bir parka bıraktım. Kendisi inanılmaz profesyonel. Deniz uçağından atlamanın çok kolay olduğunu söylüyordu. Flapların (Deniz uçağının suya inişinde bullanılan yastıklar) üstünde resmen havada evinin oturma odasında yürür gibi yürüyordu. Bu işin inanılmaz bir akademisyeni aynı zamanda. Yanılmıyorsam dünyanın en alçakta paraşüt açma rekoru da ona ait.  Benim uçağımdan atladıktan sonra  bir öğrencim telsizle kumanda ediyordu. Ben de uçaktan çıktığını anlatmıştım. Kendisi 'hocam çılgın bu adam. Paraşütünün açıldığı an ayakları yere değdi" demişti. Bütün insanların yüreklerini ağızlarına getirmişti."

'KENDİSİNİ TÜRKİYE'YE DAVET EDECEĞİM'

Hakan Osanmaz, Felix Boumgartner'in daha sonra defalarca Side'de de kendisine ait uçaktan atladığını belirterek şöyle devam etti:

"Deniz uçağından atlamayı çok seviyor. Hedeflerinin çok büyük olduğunu o zaman da söylüyordu. Ben de gerçekten dün akşam olayı herkes gibi soluksuz izledim. İnanın dua ettim birşey olmasın diye. Çünki saatte bin 200 kilometre hızla bir insanın düşüyor olması gerçekten inanılmaz. Avrupa'ya döndüğünde arayacağım ve tebrik edeceğim. Hatta Türkiye'ye davet edeceğim kendisini." 

'ÇOK MUTEVAZI BİRİSİ'

Pilot Hakan Osanmaz Antalya atlayışlarından sonra da Boumgartner'le görüşmelerinin devam ettiğini, Avusturalya'da bazı kayak merkezlerinde buluştuklarını söyledi. Felix Boumgartner'in çok mütevazı bir insan olduğunu belirten Osanmaz şöyle konuştu:

"Dünya tatlısı bir insan ve hiç öyle burnu havalarda değil. Son uçuştan sonra birlikte yüzdük ve çok sağlam bir yapıya sahip. Yoksa yaptığı her babayiğidin harcı değil. Bu çok bileşenli bir olay. Burda hem cesaret, birazcık da çılgın olmak gerekiyor. Kendisi gerçekten bir akademisyen. Resmen insan limitlerini ve sınırlarını zorladı. Gerçekten olağanüstü bir insan."



MB(MB/COŞ)