Bodrum'da Eylül ayında yapılacak ve 28 ülkeden 37 turizm kentinin temsilcisinin katılacağı Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin kongresinde başkanlığa 3 yıllığına Turizmci Galip Gür seçilecek. Merkezi Fransa'da bulunan ve Türkiye'den sadece Bodrum'un 1997’den bu yana tek üyesi olduğu Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 8. kongresi 11- 15 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak.

Bodrumlu turizmci Galip Gür, bu kongerede görevi Fransız başkan ve milletvekili Jerome Bignon'dan devralacak.

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) üyesi evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Galip Gür, Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek kongreye 28 değişik ülkeden 37 üyesiyle 120'ye yakın delegenin katılacağını belirtti. Aralarında belediye başkanları, üst düzey turizm yöneticileri, milletvekilleri olan temsilcilerin hem kongreye katılacağını hem de Bodrum ve Muğla'daki koyları gezerek incelemelerde bulunacağını anlatan Gür, "Amacımız dünyanın neresinde olursa olsun koylar arasında işbirliği sağlayıp ortak sorunların çözümünde yardımcı olmak, koyların doğal değerleri ve kültürleri ile dünyaya tanıtılmasına olanak sağlamak. Koyların mutlaka korunarak turizm yapılması gerektiğinin mesajını vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla Bodrum'da düzenlenecek kongre büyük önem taşıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden değişik karakter ve özelliklere sahip 37 değerli koyun üye olduğu birliğin amacı, bu koyların turizm ile iç içe gelişirken sahip olduğu eşsiz güzelliklerin ve değerlerin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek bunun dünyanın diğer koylarına örnek olmasını sağlamaktır. Birlik üç yılda bir yapılan dünya kongreleri ile üyelerini bir araya getirerek her üyenin tecrübesini diğerleriyle paylaşmasına olanak sağlıyor" dedi.

Gür, kongrenin son iki gününün, Birliğe bu yıl Bodrum'un desteği ile üye olan Yunanistan'ın Patmos Adası’nda yapılacağını belirtti.



YA(AÖ/SS)