Genel Müdür Yardımcısı Peker, Dünyagöz grubuna bağlı hastanelerde bugüne kadar 150 binin üzerinde yabancı hastayı tedavi ettiklerini söyledi. Bu hastaların yüzde 80'inin Avrupalı olduğunu kaydeden Selin Seda Peker, 2 yıl önce hizmete giren Antalya hastanesiyle birlikte Ortadoğu ve Asya ülkelerinden gelen yabancı hasta sayısında artış yakaladıklarını kaydetti. Antalya'ya komşu coğrafyaların çok sıcak baktığını, sempatiyle yaklaştıklarını, sevdikleri ve bildikleri bir bölge olduğunu kaydeden Peker, "Antalya, bize de yeni bir pazar açmış oldu. Artık Akdeniz ülkeleri, Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlerden yabancı hastalar özel sağlık turizmi paketlerimizle birlikte gelip buradan sağlık hizmetini alıyor" dedi.

Sağlık turizmi paketleri çerçevesinde Antalya'nın 5 yıldızlı otelleriyle anlaşmalarının bulunduğunu kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Peker, "Sağlık turizmi çerçevesinde Türkiye'ye gelen hastalar, turistten çok farklı. Sağlık turizminin ekonomiye katkısına baktığımız zaman, turizm geliri kişi başı ortalama 700- 800 dolar olarak gerçekleşirken, sağlık turizmi amaçlı gelenlerin ülke ekonomisine katkısı 4 katı fazla gerçekleşiyor. Minumum 2 bin- 3 bin dolar arasında rakamlar değişiyor" diye konuştu.

Sağlık turizminin Türkiye'de Dünyagöz'le birlikte başladığını ve bu alanının bugün alakadarlarını Sağlık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nın oluşturduğu bir devlet politikası haline dönüştüğünü kaydeden Genel Müdürü Yardımcısı Peker, çalışmaların nihai amacının Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada medikal sağlık destinasyonu olarak belirlemesi olduğunu kaydetti. Dünyagöz olarak uzmanlık alanı göz hastalıklarında bu ivmeyi yakaladıklarının kaydeden Seda Selin Peker, "Geçen yıl 30 binin üzerinde yabancı hastayı tedavi ettik. Bu toplam rakam içinden 7 bin 500 civarında hastamız Antalya hastanemiz tarafından kabul edildi ve sağlık hizmetleri gerçekleştirildi. Bu sayıya baktığımızda aslında tur operatörlerinin yılda getirdiği sayıya eş değer" diye konuşmasına devam etti.

Bu çerçevede sağlık turizmi alanına yönelik konsept ve kişiye özel paketler hazırladıklarını belirten Peker, 'Sağlıkta Golf Turizmi' adıyla Hollanda pazarına yönelik çalıştığını söyledi. Paketin döngüsünü "Antalya'nın dünyaca ünlü golf tesislerinde bir hafta konaklayan hasta kentten ayrılırken gözlüklerinden kurtularak evine dönüyor" diye anlatan Peker, yakın bir zamanda açılacak Bursa hastanesinde termal tesislerle anlaşmalarını sağlandığını dile getirdi.

Selin Selda Peker, paket kapsamında Türkiye'de tedavi olan hastaların 'dünyayı daha net gördükleri ilk anda Türkiye'yi gördüklerini' de belirterek, "Bunun zihinlerden silinmesi mümkün değil" dedi ve tedaviden sonra Antalya'da tekne turu veya İstanbul'da özel bir tekneyle gerçekleştirilen boğaz turuyla bu deneyimi unutulmaz hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Peker, bu yıl için sağlık turizmi alanındaki hedeflerinin ise 50 bin olduğunu söyledi.

Dünyagöz Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, Antalya hastanesinde yeni başlayan uygulamayla İstanbul'dan deneyimli hekimlerin haftanın belirli günlerinde Antalya'ya gelerek hekim olarak hizmet vereceğini söyledi. Prof. Dr. Devranoğlu, "Bizim amacımız bize gelen hastalarının tüm sorunlarının çözümlenerek hastanemizden ayrılmasıdır" dedi.