Dünyanın en başarılı takım dansçıları olarak Braaunschweiger Tanz-Spor Club, 11’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne aldı. Dans severler gösterinin biletlerini günlerce önceden alırken, etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi ile yaklaşık bin kişi katıldı. 10’u erkek 10’u kadından oluşan grup samba, salsa, cha cha, tango ve rumba danslarından örnekler sunarken, müziklerin bulunduğu grubun bilgisayarı arızalandı. Bunun üzerine gösteriye bir süre ara verildi. Galatasaray’ın şampiyonluk haberini öğrenen salondaki Galatasaray taraftarları sloganlar atarak sevindiler.

Bilgisayarda arızanın gerilmesinin ardından Braaunschweiger Tanz-Spor Club dansçıları gösterilerini tamamlarken, festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı grubun bilgisayarında oluşan arıza nedeni ile bir süre etkinliğe ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. 

Türkiye’ye ilk kez gelen ekibin, 8 Dünya Şampiyonluğu, 10 Avrupa Şampiyonluğu ve 14 Alman Şampiyonluğu unvanı bulunuyor. 2011 yılında da Dünya Salon Dans Şampiyonluğu’nu elde grup, duygusal performanslarını öne çıkartmada en iyiler arasında gösterilirken Alman ve Avrupa televizyonları aracılığıyla geniş izleyici kitlesi tarafından izleniyor.



ME (SÜ/RT)