Milli dalgıç Devrim Cenk Ulusoy, geçen yıl 80 metreye dalarak kırdığı rekorunu geliştirmek için Kale Grubu markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale sponsorluğunda Kaş İlçesi'ne bağlı Çukurbağ Yarımadası açıklarında rekor denemesi için dalış yaptı. Rekor denemesi, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu gözlemcileri eşliğinde gerçekleştirildi. Denemeyi, Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dünya Sualtı Federasyonu Türkiye Sualtı Federasyonu Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, Hırvatistan Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Neven Lucas ve İspanya Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Xavier Duran ve çok sayıda kişi izledi.

Dalış öncesinde yaklaşık 1 saat nefes açma çalışmaları yapan Ulusoy, saat 10.30'da dalışını gerçekleştirdi. 'Paletsiz ip destekli serbest dalış' yapan Ulusoy, 81 metreye 84 saniyede ulaştı. Su altında 2 dakika 46 saniye kalan Ulusoy, böylece kendisine ait dünya rekorunu 1 metre daha geliştirmiş oldu.

Ulusoy, dalış denemesini sonlandırdıktan sonra antrenörü ve rekor denemesini izleyenlerle büyük sevinç yaşadı. Dünya rekorunun 80 metre ile elinde bulunduğunu hatırlatan Ulusoy, "Antrenmanlarda 81 metreye kadar dalıyordum. Zorlanacağımı düşünmüyordum, ancak heyecanlandım. Dünya ve Türkiye rekorunu kırdığım için çok mutluyum. Federasyon çok büyük emek harcadı. Kulübüm ve sponsorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra tebrikleri kabul eden Ulusoy'un boynuna, Kaş Belediye Başkanı Gültekin çelenk taktı. Ulusoy, gözlemciler ve izleyenlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

ONLARCA REKORU VAR

Serbest dalışta dünyanın en yaygın branşlarından biri olan 'paletsiz ip destekli dalış' branşı, sporcunun sadece maske kullanarak, kılavuz bir ip boyunca denizde derinliğe indiği ve ip boyunca kas gücüyle yukarı çıkış yaptığı bir spor dalı. Devrim Cenk Ulusoy'un serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 6 dünya rekoru, 2 Avrupa rekoru, 2 dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, bir de dünya ikinciliği bulunuyor.