Dünya Organ Nakli Örgütü Yöneticileri ve Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu'nu temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyet, İkinci Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan Mehmet Haberal'ı, Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Haberal ile bir saat görüşen 12 kişilik heyete, CHP Milletvekilleri Fatma Nur Serter ve Atilla Kart da eşlik etti.


Görüşmenin ardından Silivri Cezaevi'nin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP milletvekili Fatma Nur Serter, Mehmet Haberal'ın çok önemli ziyaretçileri olduğunu, Dünya Organ Nakli Örgütü temsilcisi olan ziyaretçilerin, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden sadece Haberal'ı ziyaret etmek için Silivri'ye geldiklerini belirtti.


Dünya Organ Nakli Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nadey Hakim'in İngilizce yaptığı konuşmasını da Nur Serter Türkçe'ye çevirdi. Nadey'in, konuşmasında Haberal'ı cezaevine yakıştırmadığını, Haberal'ın suçlu olduğuna inanmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Nadey Hakim, Haberal'ın bir an önce cezaevinden çıkarılması için başbakanın da bu konuyu gündeme alması gerektiğini söyledi.


Dünya Organ Nakli Örgütü Katalan Başkanı Dr. Josep Lloveras da konuşmasında Haberal'ın Dünya Organ Nakli Bilimi'ne büyük hizmet verdiğini, Haberal ile tekrar karşılaşmaktan büyük mutluluk olduğunu belirtti. Organ nakli konusunda Haberal'a ihtiyaç olduğunu ifade eden Josep Lloveras, en kısa sürede Haberal'ın cezaevinden kurtularak mesleğine katkılarını, insanlığa katkılarını sürdürmesi gerektiğini söyledi.


Nur Serter, Haberal'ın ziyaretten çok mutlu olduğunu belirterek, "17 yıllık arkadaşı olan sayın Hakim dedi ki 'Ben kalayım hadi sen çık dışarıya. Sana dünyanın ve insanlığın ihtiyacı var' dedi. Haberal ayaktayda ve heyecanlıydı. Soruları cevapladı" dedi. CHP Milletvekili Atilla Kart da yaptığı açıklamasında Haberal'ın, meslektaşlarıyla olan görüşme sırasında heyacanlı ve duygulu olduğunu söyledi. Dünya Organ Nakli Örgütü Yöneticileri ve Avrupa Sosyal Demokrat Halk Derneği üyeleri İkinci Ergenekon Davası'nda tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı da cezaevinde ziyaret ettikten sonra Silivri'den ayrıldılar.