Dünya makine imalat sektöründe en önemli birliklerden biri olan CECIMO, Avrupa’daki tüm takım tezgahı imalatçılarını İzmir’de buluşturacak. 23-24 Kasım tarihlerinde Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirilecek toplantı, Makine İmalatçıları Birliği’nin (MİB) çabalarıyla gerçekleştirilecek. Avrupa takım tezgahı imalatının yüzde 85’ini, dünya ihracatının ise yüzde 52’sini gerçekleştiren CECIMO genel kuruluna Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık ülkelerinin ulusal dernek temsilcileri katılacak. 

HEYECANLIYIZ

Türkiye makine sektörünü geliştirmek ve sektörü Avrupa Birliği’ne entegre etmeye çalıştıklarını belirten MİB Yönetim Kurulu Üyesi Ata Can Dirin, “İlk defa İzmir’de gerçekleştirilecek bu genel kurulda Türk makineciler olarak Avrupa’daki makine ve teknoloji devi firmaları ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu. CECIMO’nun dünya takım tezgahı üretiminin yüzde 40’ını tek başına karşılayan bir birlik olarak sektör için çok önemli olduğunu vurgulayan Dirin, “Çok kişi belki farkında olmasa da CECIMO’nun genel kurulunu burada yapması çok önemli bir olay. Avrupa’nın en önde gelen makine ve teknoloji devleri bu hafta sonunu İzmir’de geçirecek” diye konuştu.

AB’YE ÜLKE GİRMEDEN SEKTÖR GİRDİ

Makinenin insan hayatının her anında bulunduğunu vurgulayan Dirin, ülke kalkınması için de makine imalatına özel önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Dirin, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Belki ülke olarak biz bu önemin çok farkında değiliz ama Avrupa bunu 13 sene önce fark etti ve Türk makinecilerinin örgütlenmiş olduğu Makine İmalatçılar Birliği’ni tüm Avrupa ülke birliklerinin arasına katılmaya davet etti. Yani Türk makine sanayi AB’ye Türkiye girmeden AB’ye girmiş oldu. Hem de en ufak bir taviz vermeden. Türk makine sanayi son 15 senden beri büyük bir atılım içinde ve şu an dünyada kalite ve rekabet edilebilirlik açısından çok önemli bir yerde. Eminim ki Avrupalı makineciler de bunu yerinde görmek için bu dönemki genel kurullarını İzmir’de yapma kararı aldılar. Onlara hem misafirperverliğimizi hem de azim, kararlılık, kalite ve mücadele hırsımızı göstermekten keyif duyacağız.” 



BT(İÖ/AK)