Erzurum'a 40 kilometre uzaklıktaki Kandilli Beldesindeki Kayaklı Koşu tesislerde başlayan şampiyona ilk olarak 'Kayaklı Koşu Sprint' yarışları ile başladı. Türkiye ile birlikte 38 ülkeden 383 sporcunun katıldığı yarışlar, zevkli ve heyecanlı geçti. Kar kalınlığının  2 metreyi bulduğu Kandilli'de bazı porcular aşırı efor sarfettikleri için varış çizgisine geldiklerinde kendilerini yere bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü kayaklı koşu alanında rahatsızlanan birkaç sporcuya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Türkiye'yi erkeklerde Hamza Dursun, Erkan Orhan, Mehmet Acar, Onur Kılıçarslan, bayanlarda ise Büşra Güneş, Ebru Ören, Hicran Akpınar ve Yonca Karademir temsil etti. Yarışmaların ilk gününde Türk sporcular elemeleri geçemedi. En iyi dereceyi bayanlarda 63'üncü olarak tamamlayan Büşra Güneş, erkeklerde ise 74'üncü gelen Hamza Dursun elde etti
İlk gün yapılan yarışlarda bayanlarda İsveç'ten Stina Nilsson'un birinci olduğu yarışta ikinciliği yine İsveç'ten Evelina Settlin, üçüncülüğü ise İsviçre'den Chirista Jeaeger elde etti. Erkeklerde Rusya'dan Sergey Ustiugo birinci olurken Norveç'ten Sindere Bjoernestad Skar ikinci, yine Norveç'ten Sondre Turvoil Fossili de üçüncü oldu.
AVRUPA KITASI KUPA YARIŞLARINI ERZURUM'DA YAPALIM TEKLİFİ
Dereceye giren sporculara çiçek veren Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık "Kış sporlarında bugüne kadar yapılan en üst düzey yarışma. Yine Kış sporlarında ilk dünya şampiyonamız. Yaklaşık 1000'e yakın sporcu, teknik adam konuğumuz var. Gelen konuklar, kente iniyor. Alışveriş yapıyorlar. Herşeyden önemlisi bizim kültürümüzü, bizim misafirperverliğimizi, Türk'ün gerçek anlamdaki yüzünü dünyaya tanıtma fırsatı bulduk. FIS'ın 19 üst düzey yöneticisi şampiyonayı izlemek için Erzurum'a geldi. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Genel Sekreteri Sarah Lewis de Erzurum'da. Heyetin söylediği, her şey mükemmel, pistler ve kar harika. Allah yüzümüze baktı hava harika. Tesisleri de çok beğendiler. FIS Genel sekreteri 'Alp disinlininde Avrupa Kıta Kupasını Erzurum'da yapalım' teklifinde bulundu. Bu memnuniyetin bir ifadesidir" diye konuştu.
 
Tİ(KS/Aİ)