Olay, Merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi 3003 sokakta saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; bir yıl önce Yaşar ve Felek Işık çiftinin kızı 25 yaşındaki Serap, komşularının oğlu Ahmet Akçad ile evlendi. Düğün sırasında yaşanan tartışma nedeniyle dünürler birbirleriyle küstü. 3 ay önce Yaşar ve Felek Işık, görüşmemelerine rağmen hastalanan dünürleri Zülfiye Akçad'ı ziyaret etti. Bu sırada hastanın oğlu Mehmet Akçad, "Sizinle küs değil miyiz, ne işiniz var hastanede?" diye kızıp, Yaşar Işık'ı tartakladı. 

Saat 17.00 sıralarında Yaşar Işık, evin önünden geçen dünürü Hüseyin Akçad ile tartışmaya başladı. Babasının bağırmaları duyan Mehmet Akçad sokağa fırlayıp babasının yanına gitti. Işık ise öfkeyle girdiği evinden av tüfeğini alıp rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan saçmalar, baba Hüseyin ile oğlu Mehmet Akçad ve yoldan geçen ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Demir'e isabet etti. Kanlar içinde kalan 3 yaralı, çevredekilerin yardımıyla Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan Hüseyin Akçad ve Mehmet Akçad ve Mehmet Demir doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

Cinayet zanlısı Yaşar Işık, kayıplara karıştı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, zanlının eşi Felek Işık'ı suç aleti av tüfeğiyle birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Felek Işık, "Kocamı dövdüler, o da intikamını aldı" dedi.

Dünürlerin kavgasında göğsünden ve boynundan yaralanıp, hayatını kaybeden Mehmet Demir'in evindeki buzdolabının bozuk olması nedeniyle komşularına buz almaya gittiği öğrenildi. Polis olay yerinden kaçan zanlı Yaşar Işık'ı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor. 



FK(BY/RT)