Merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde oturan Elif Sarıkeçili, iddiaya göre geçen yıl, kendisi gibi dul olan komşusu Nurcan Y. ile tanıştı. Nurcan Y., 15 Ağustos 2011'de komşusu Elif Sarıkeçili'ye "Devlet dullara yardım yapıyor. Biz neden almayalım? Gel buraya bir imza at, devletin vereceği yardımdan biz de faydalanalım" dedi.

Devletten dul yardımı beklerken zihinsel özürlü oğlu 24 yaşındaki Yılmaz Sarıkeçili ile birlikte oturduğu gecekondusuna 130 bin liralık icra gelen Elif Sarıkeçili, "Devletin özürlü oğlum için verdiği özürlü maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Biz ne bu kadar borç yapabilecek, ne de ödeyecek durumdayız. Bu oturduğumuz gecekondu da giderse sokakta kalacağız" diye dert yandı.

Kendisini kandırarak senet imzalatan kadın ile ona yardım eden kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ve okuma yazma bilmediği için dilekçesine parmak bastırıldığını belirten Sarıkeçili, "Ben komşuma güvenerek verdiği kağıda devletten yardım alabilmek için imza attım. Kağıda ne kimlik bilgilerimi ne de evimin adresini yazdı. Beni kandıran kadın ile ona yardımcı olan kişiden şikayetçi oldum. Bu kişilerin yargılanmasını ve senedin iptal edilmesini talep ettim. Ayrıca gelen icraya karşılık 3'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'ne itirazda bulunarak dava açtım. Ancak param olmadığı için avukat tutamadım" diye konuştu.



MKA(OA/SS)